základní část, 17. kolo
21.01.2023 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV nedalo proti Vitesse penaltu, i přesto zvítězilo 1:0

K velmi zajímavému souboji došlo v sobotu v Eindhovenu, kde domácí PSV svedlo vyrovnanou bitvu s houževnatým Vitesse a nakonec ho porazilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii tak alespoň částečně napravilo dva předchozí nerozhodné výsledky a poprvé po třech ligových duelech vyhrálo, v tabulce proto poskočilo na třetí příčku s pětatřiceti body. Hosté nevyhráli v lize již pošesté za sebou a jsou až čtrnáctí s patnácti body.

Na tento zápas určitě nebude v dobrém vzpomínat elitní kanonýr PSV Luuk de Jong. Ten nejprve krátce po odehrané čtvrthodině neproměnil obrovskou šanci, když zcela osamocen na pravé straně pálil z deseti metrů pouze do bližší konstrukce. Přesně v polovině úvodního dějství byl ve prospěch favorita nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok Dijkse na rozběhnutého El Ghaziho.

Míč na penaltový puntík si postavil právě De Jong a nečekaně selhal, protože jeho slabou přízemní střelu dokázal ukrýt ve svých rukavicích pozorný brankář Scherpen. Hororový scénář pro De Jonga nastal ve 26. minutě. Dvaatřicetiletý reprezentační útočník totiž musel nuceně střídat kvůli zranění hlavy a je otázkou, jak dlouho bude svému celku scházet.

Rozhodující okamžik tohoto zápasu nastal tři minuty po změně stran. Jediný gól vsítil pětadvacetiletý Guus Til, jenž po zpětné nahrávce střídajícího Bakayoka napřáhl z necelých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus doplachtil až ke vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího Scherpena, který si tento okamžik určitě za rámeček nedá.

Celek z Arnhemu se poté snažil alespoň vyrovnat, ale gólmana Beníteze nepřekonal až do závěrečného hvizdu. Naopak ve třetí nastavené minutě neslavně skončilo utkání pro hrdinu prvního poločasu Scherpena, jelikož ten ve vyložené brankové možnosti nevybíravě podrazil unikajícího Vertessena a rozhodčí Van Boekel mu po právu ukázal přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele