základní část, 11. kolo
22.10.2022 18:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Ajax před důležitým zápasem s Liverpoolem zastavil rozjetý Waalwijk

Ajax si v minulém kole s chutí zastřílel proti rotterdamskému Excelsioru a rozdrtil ho vysoko 7:1, nyní potvrdil dobré rozpoložení i na půdě nevyzpytatelného Waalwijku, který až do tohoto sobotního utkání neprohrál na ligové scéně čtyřikrát za sebou, Ajax díky dvěma brankám Stevena Berghuise s Brianem Brobbeym zvítězil hladce po výsledku 4:1 a upevnil si vedení v Eredivisii se ziskem osmadvaceti bodů.

RKC se v předchozích týdnech dostalo do výborné formy a ze čtyř střetnutí získalo osm bodů. Ovšem ve středu vyhořelo v úvodním kole národního poháru a nyní po jasné porážce kleslo v tabulce na deváté místo se čtrnácti body. Ajax už ve středu sehraje důležitou bitvu v Lize mistrů s anglickým Liverpoolem a bude tedy do něj vstupovat v dobré náladě. Ve Waalwijku se dostal do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách z první vážnější akce zápasu.

Třicetiletý špílmachr Berghuis po zpětném přistrčení Bergwijna vypálil z hranice pokutového území a balón nádherně usměrnil do protějšího spodního růžku. Domácí celek se však nevzdal a na tuto branku nečekaně odpověděl zhruba pět minut před přestávkou. Po obrovském závaru v šestnáctce AFC se míč po několika odrazech dostal na kopačku Kramera, který před brankou našel osamoceného Pelleho Clementa a ten zcela odkrytý prostor tří tyčí neminul - 1:1.

Nicméně druhý poločas byl opět v režii amsterdamského favorita. Zhruba po sedmi odehraných minutách druhého dějství mu vrátil vedení Berghuis. Ten vsítil svůj druhý gól další úchvatnou ranou z hranice pokutového území a nyní náramně zavěsil k levé konstrukci za plachtícího gólmana Vaessena. Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu krátce po hodině hry, kdy se poprvé prosadil Brobbey.

Stále teprve dvacetiletý forvard po kolmici Timbera přetlačil v osobním souboji bránícího Adewoyeho a tváří v tvář proti domácímu strážci nezaváhal, neboť míč nechytatelně uklidil do sítě mezi jeho nohama. Stejný hráč uzavřel gólový účet v 82. minutě. Tentokráte si zpracoval pobídku nejlepšího muže na trávníku Berghuise, balón si navedl až do šestnáctky protivníka a padajícího Vaessena překonal přízemním projektilem z deseti metrů. Ajax bude mít příští víkend volno, zatímco Waalwijk se pokusí překvapit na půdě ambiciózního Twente.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele