základní část, 13. kolo
06.11.2022 16:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar selhal ve Waalwijku a ze čtyř předchozích utkání v Eredivisii prohrál již potřetí

Alkmaar ve čtvrtek zvládl duel Konferenční ligy s ukrajinským Dniprem (2:1) a přímo postoupil do osmifinále, ovšem v ligovém utkání na půdě houževnatého Waalwijku mu v závěru chyběly potřebné síly a kvůli dvěma inkasovaným brankám v závěrečné pětiminutovce nakonec prohrál 1:3. AZ tak z posledních čtyř střetnutí získalo pouhé tři body a tabulkou se propadlo na pátou pozici se šestadvaceti body.

Na druhou stranu zaostává za vedoucím PSV jen o čtyři body a tato ztráta tedy rozhodně není nedostižná. RKC naopak přerušilo svou třízápasovou šňůru bez vítězství a nachází se na velmi solidním devátém místě nizozemské ligy se sedmnácti body. Přitom svěřenci trenéra Pascala Jansena začali s velkým odhodláním a hned svou první větší možnost zápasu po necelých devíti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Švédský forvard Jesper Karlsson využil skvělého přízemního centru Sugawary z pravého křídla a zcela osamocen pokořil bezmocného brankáře Vaessena přízemní střelou. Stejný hráč mohl přidat druhý gól krátce po odehrané čtvrthodině, ale domácí brankář tentokráte jeho ránu zneškodnil. Domácí z ničeho nic vyrovnali krátce po odehrané půlhodině.

Třicetiletý záložník s marockými kořeny Iliass Bel Hassani napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho skákavý pokus trestuhodně neudržel ve svém náručí gólman Verhulst, jemuž propadl balón do vlastní sítě a tento okamžik si určitě za rámeček nedá. Ten alespoň částečně napravil obrovskou hrubku ve 42. minutě, jelikož prudkou hlavičku Lobeteho směřující přímo pod břevno fantasticky vyrazil před sebe.

RKC rozhodlo o svém senzačním úspěchu dvěma zásahy střídajícího Zakarii Bakkaliho v rozmezí 87. - 90+2. minuty. Šestadvacetiletý belgický forvard si nejprve navedl balón z levé strany blíže do středu a svůj skákavý projektil z patnácti metrů usměrnil do vzdálenějšího spodního růžku.

Stejný hráč pak v nastaveném čase definitivně pečetil výhru svého celku po další hrůzostrašné chybě Verhulsta, který otálel s rozehrávkou tak dlouho, až předal míč právě Bakalimu, a ten ve skluzu přeci jen rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele