základní část, 19. kolo
28.01.2023 18:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Etienne Vaessen (© AFP)

Emmen na výhru nad PSV nenavázal, venku zaslouženě nestačil na Waalwijk

V minulém vloženém kole Emmen šokoval PSV, ale následující duel na půdě Waalwijku ho zase pevně usadil na zem. RKC přerušilo sérii čtyř zápasů bez vítězství, pokud se do statistik zahrnou i mače před světovým šampionátem, a poprvé od začátku listopadu slavilo tříbodový zisk. Obě branky vsítilo v první půli, a to zásluhou Michiela Kramera a Juliana Lelievelda.

Domácí o svém vítězství rozhodli už během zhruba úvodní půlhodinky. Vstup do klání se jim zdařil náramně, Seuntjens podnikl podél pravé boční strany pokutového území vpád dopředu, u bližší tyčky našel přihrávkou Kramera, který patičkou procedil míč za brankovou čáru. Ve 28. minutě hostující brankář van der Hart kapituloval podruhé, to když Lutondův pas zleva ve vápně Bel Hassani sklepl pro Lelievelda, který poté z halfvoleje zacílil na vzdálenější tyčku.

Emmen na dvě inkasování reagovat prostě neuměl. Chytit slinu sice mohl krátce po obrátce, červenou kartu totiž sudí Hensgens ukázal po shlédnutí videa Bel Hassanimu, který nešetrně přišlápl podrážkou kopačky Diemerse, ani tento moment však celek z Drentska nevyburcoval k lepšímu výkonu. Tu největší možnost si vytvořil v 73. minutě, Darfalou ale hlavičkoval jen do těch míst, kde stál připravený gólman Vaessen. Waalwijk si zkrátka vedení v klidu uhlídal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele