základní část, 15. kolo
07.01.2023 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Amin Sarr (© AFP)

Heerenveen převahu nezužitkoval a s Waalwijkem pouze remizoval bez branek

Heerenveen v první polovině sezóny předváděl celkem solidní výkony, nicméně občas nepotvrzoval úlohu favorita a se svými soupeři jen remizoval 0:0. To samé se mu stalo i v úvodním duelu nového roku ve Waalwijku, kde sice měl územní i střeleckou převahu, ale gól se mu vsítit nepodařilo. V tabulce se momentálně nachází na sedmém místě se čtyřiadvaceti body, RKC má na kontě o šest bodů méně a je desáté.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena byli na trávníku o něco aktivnější od samého začátku, svou první větší možnost si vypracovali přesně v polovině úvodního dějství. Po zpětné přihrávce před hranici pokutového území tvrdě vypálil marocký záložník Tahiri a brankář Vaessen měl co dělat, aby jeho bombu směřující pod břevno vyrazil nad svou branku. Domácí mohli z ničeho nic udeřit zhruba deset minut před přestávkou.

Dánský mladík Biereth se po přihrávce na pravou stranu šestnáctky zjevil sám před gólmanem Noppertem, avšak nizozemského hrdinu uplynulého MS v Kataru trestuhodně nepropálil. Srdíčka po změně stran zvýšila obrátky a blízko k vedení bylo v 53. minutě. Po zpětné přihrávce napřáhl z první z deseti metrů Van Ewijk a pozorný Vaessen vytáhl fantastický zákrok jednoruč. A poté si skvěle poradil i s dorážkou Al Hajje.

Největší možnost tohoto duelu se zrodila o třináct minut později a překvapivě se do ní dostal Waalwijk. Ve středu šestnáctky stanul nikým nehlídaný Seuntjens a dokonce i překonal Nopperta, jenomže k jeho smůle pouze orazítkoval pravou část brankové konstrukce. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo, a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele