základní část, 8. kolo
02.10.2022 16:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Waalwijk nad oslabenou Spartou dvakrát vedl, nakonec ale bere jen bod za remízu 2:2

Waalwijk i Sparta v minulém kole vyhráli a nyní spolu sehráli velmi vyrovnaný duel 8. kola, který nakonec skončil nerozhodně v poměru 2:2. Mírně navrch mělo domácí RKC, které dvakrát vedlo o jednu branku, ovšem rotterdamský celek dokázal v obou případech odpovědět. Oba celky se proto stále nacházejí v blízkosti klidného středu tabulky.

Do tohoto nedělního utkání lépe vstoupili domácí, jelikož se dostali do vedení přesně po deseti odehraných minutách. Po akci na pravé straně poslal Iliass Bel Hassani nadýchaný centr před branku a hlavičkující Michiel Kramer z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Hosté se postupem času stále častěji dostávali do hry a srovnat dokázali zhruba deset minut před přestávkou zásluhou Arna Verschuerena.

Pětadvacetiletý belgický záložník se po hlavičce Lauritsena zjevil zcela osamocen před brankářem Vaessenem a ve skluzu ho překonal přízemní střelou. Od tohoto momentu se hrálo opatrněji, domácí se přiblížili k důležitému vítězství po hodině hry. Vedení jim vrátil aktivní Bel Hassani, k němuž propadla přihrávka z pravé strany od střídajícího Kuijperse a jeho přízemní projektil tečoval do vlastní sítě bránící Shurandy Sambo.

Sambo si vzápětí vypil kalich hořkosti až do dna, neboť byl v 62. minutě přímo vyloučen za nevybíravé přišlápnutí holenní kosti unikajícího Kuijperse. Nicméně hosté i v deseti znovu vyrovnali, podruhé v tomto střetnutí skóroval Verschueren. Tentokráte se po pasu z levého křídla v podání Vita van Crooije opět ocitl před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou nedal Vaessenovi žádnou naději na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele