základní část, 11. kolo
23.10.2022 12:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Alkmaar potřetí v řadě selhal a nyní senzačně prohrál s Excelsiorem

V nedělním programu 11. kola nizozemské nejvyšší soutěže došlo ke dvěma velkým překvapením a jedno z nich se odehrálo v Rotterdamu, kde tápající nováček Excelsior našel recept na ambiciózní Alkmaar a hlavně kvůli famóznímu prvnímu poločasu zvítězil 2:1. Díky tomuto nečekanému úspěchu přerušil svou sérii čtyř ligových duelů bez výhry a se třinácti body se rázem vyhoupl na desáté místo, naopak AZ prohloubilo svou krizi.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena se ještě před dvěma týdny nacházeli na čele tabulky, nicméně teď v Eredivisii pohráli podruhé za sebou a včetně Konferenční ligy dokonce potřetí, momentálně jim tedy patří čtvrté místo s třiadvaceti body a na vedoucí Ajax ztrácejí už bodů pět. Domácí začali naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých šesti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Po dlouhém přímém volném kopu Marouana Azarkana z pravé strany hlavičkoval zády k brance Siebe Horemans a z deseti metrů usměrnil balón přímo do levého spodního růžku. Hosté od tohoto okamžiku přitlačili a chtěli okamžitě odpovědět, avšak ránu Daniho de Wita z hranice pokutového území zastavilo břevno. Vzápětí zahrozili také Chatzidiakos s Karlssonem, jenomže oba dva shodně minuli prostor tří tyčí o několik decimetrů.

SBV nečekaně pojistilo svůj náskok krátce po odehrané půlhodině. Přesnou mušku měl aktivní Azarkan, jenž obdržel geniální kolmici do volného prostoru od Lazarose Lamproua a svůj únik zakončil parádním obloučkem k pravé tyči. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk tři minuty po přestávce, neboť japonský špílmachr Jukinari Sugawara převzal zpětnou nahrávku Reijnderse a z pěti metrů nekompromisně zavěsil přímo pod břevno.

Alkmaar v následujícím průběhu doslova bušil do dobře organizované defenzívy protivníka, ale když smolař De Wit hlavičkoval z bezprostřední blízkosti jen do bližší tyče a v nastaveném čase neuspěl střídající Lahdo tváří v tvář proti brilantnímu brankáři Van Gasselovi, tak domů znovu odjížděl s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele