základní část, 17. kolo
20.01.2023 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Excelsior přerušil vítězné tažení Volendamu a přiblížil se ke klidnému středu tabulky

Rotterdamský Excelsior v tomto roce nejprve těsně porazil Groningen (1:0), ovšem poté nezvládl bitvu v národním poháru s AZ (1:4) a nepovedlo se mu ani ligové městské derby se Spartou (1:0). Teď si však v důležitém střetnutí o záchranu poradil v nováčkovském souboji s konkurenčním Volendamem a díky výhře 2:0 se posunul na přijatelné jedenácté místo s devatenácti body. Naopak FC zaznamenalo v roce 2023 vůbec první bodovou ztrátu.

Svěřenci trenéra Wima Jonka si poradili s posledním Cambuurem (3:0) a pak dokázali zdolat Waalwijk (2:1), jenomže v páteční předehrávce zklamali, a proto zůstávají na sedmnácté sestupové příčce s dvanácti body. Za celých devadesát minut nepředvedli směrem dopředu vůbec nic a dokonce ani jednou nevystřelili mezi tři tyče. Mírný favorit tohoto střetnutí se z ničeho nic dostal do vedení krátce po odehrané čtvrthodině.

Těsně předtím neproměnil obrovskou možnost ke skórování Kharchouch, jenž po geniální kolmici za defenzívu protivníka okamžitě vystřelil, ale brankář Stanković odvrátil míč do zámezí fenomenálním zákrokem jednoruč. Po následném rohovém kopu se už skóre měnilo, neboť po pasu z pravé strany trefil balón do hlavy stojícího Damona Miraniho a ten velmi smolným způsobem zamířil doprostřed vlastní branky.

Domácí mohli pojistit svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, avšak po razantní střele z pravé strany a zákroku Stankoviće selhal v tisíciprocentní možnosti Driouech, který z metru pouze orazítkoval bližší konstrukci. SBV definitivně rozhodlo o svém úspěchu čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Druhý a zároveň poslední gól tohoto zápasu vsítil Marouan Azarkan, když po vynikající práci Baase na levém křídle a finální zpětné nahrávce před hranici brankového území zavěsil nekompromisně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele