základní část, 2. kolo
12.08.2022 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Vitesse opět selhalo, tentokráte podlehlo nováčkovi Excelsioru o dvě branky

O takovém návratu mezi nizozemskou elitu se rotterdamskému Excelsioru ani nesnilo, neboť po úvodním překvapivém úspěchu na půdě Cambuuru (2:0) dokázal v domácím prostředí zaskočit favorizované Vitesse a v páteční předehrávce 2. kola ho porazil 3:1. Díky stoprocentnímu bodovému zisku se prozatím senzačně osamostatnil na vedoucí příčce, zatímco ambiciózní celek z Arnhemu klesl na samé dno Eredivisie s hrozivým skóre 3:8.

Výběr vedený trenérem Thomasem Letschem hoří na začátku nového ročníku v defenzívě, po úvodním debaklu s Feyenoordem (2:5) totiž inkasoval v Rotterdamu třikrát a momentálně tak disponuje nelichotivou bilancí čtyř obdržených branek na zápas. Domácí tým stejně jako v Leeuwardenu zvládl na jedničku první poločas a kvůli dvěma trefám Redy Kharchouche brzy vedl 2:0, po rychlém snížení soupeře rozhodl o svém vítězství třetím gólem čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Excelsior vstoupil do tohoto střetnutí s velkým odhodláním a po necelé čtvrthodině hry se nečekaně dostal do vedení. Po chybné rozehrávce Vitesse a následném pasu Horemanse se Kharchouch zbavil bránícího protihráče a zcela osamocen zblízka prostřelil naprosto bezmocného brankáře Houwena. Neuběhlo ani dalších šest minut a Kharchouch se prosadil podruhé. Tentokráte po přesně načasovaném centru Azarkana přelstil ofsajdovou past a po krátkém sólu umístil svůj lob přímo do levého spodního růžku.

Hosté se však za žádnou cenu nechtěli vzdát a ve 29. minutě snížili zásluhou dánského forvarda Nikolaie Badena Frederiksena, jenž se po průniku na levém křídle a následné tvrdé střele Manhoefa dostal k dorážce z dvanácti metrů a s přehledem ji umístil do sítě.

Domácí od tohoto momentu pečlivě bránili a o svém úspěchu definitivně rozhodli v 76. minutě, jelikož Kenzo Goudmijn po zpětné pobídce od Kharchouche zamířil po zemi k pravé konstrukci. V samém závěru ještě neudržel nervy na uzdě Sondre Tronstad, protože nevybíravě přišlápl kotník Drioueche a rozhodčí Bos mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele