základní část, 13. kolo
05.11.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen odčinil prohru s Utrechtem a po výhře 1:0 veze všechny body z Rotterdamu

Heerenveen i v tomto ročníku Eredivisie předvádí nevyrovnané výkony, ovšem nyní v Rotterdamu s Excelsiorem předvedl zodpovědný výkon v defenzivě a nakonec díky trefě Milana van Ewijka po necelé hodině hry zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce proto zůstal na osmé pozici s dvaceti body, naopak SBV utrpělo svou druhou prohru za sebou a se třinácti body je dvanácté.

Nováček letošního ročníku držel v prvním poločase se svým rivalem krok a po necelých dvaceti odehraných minutách mohl dokonce vést, jenomže po rohovém kopu z levé strany byla na poslední chvíli zablokována prudká hlavička Horemanse. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se již nic dalšího nestalo, asi sedm minut po výměně stran byl poprvé vidět pozdější hrdina Van Ewijk.

Ten si po vynikajícím pasu Köhlerta z levého křídla seběhl k protější konstrukci a razantně zakončil, jenomže na famózního brankáře Van Gassela si ještě nepřišel. Nicméně neuběhlo ani dalších šest minut a teprve dvaadvacetiletý obránce přeci jen rozhodl o osudu tohoto střetnutí.

Po dlouhém pasu Bochniewicze se kličkou zbavil bránícího Tjoe-A-Ona, míč si navedl až do šestnáctky protivníka a i mezi třemi bránícími protihráči nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Přesně v polovině druhé půle úspěšně zakončil hlavou také aktivní Bochniewicz, avšak jeho gól nebyl uznán kvůli velmi těsnému ofsajdu.

Domácím se povedlo rozvlnit síť v 70. minutě, jelikož z bezprostřední blízkosti skóroval Driouech, ale ani tato branka neplatila kvůli bezprostřednímu hraní rukou v podání Goudmijna. Poté se již nic zásadního nestalo a Excelsior tak odcházel z trávníku zklamán.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele