základní část, 9. kolo
09.10.2022 20:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Trápení Vitesse pokračuje, celek z Arnhemu tentokráte nestačil na Fortunu

"Léčba" SBV novým trenérem Phillipem Cocuem zatím nezabírá, jelikož Vitesse pod jeho vedením utrpělo druhu porážku v řadě a v letošním ročníku Eredivisie celkově prohrálo již pošesté. V tabulce se stále nachází až na šestnáctém barážovém místě s pouhými pěti body na kontě a před Emmenem i nováčkem z Volendamu je jen díky lepšímu skóre. Naopak klub ze Sittardu vzkvétá, jelikož nyní zvítězil potřetí za sebou.

Hosté v úvodních pěti duelech nezískali ani bod, ovšem po příchodu španělského kouče Julia Velázqueze vybojovali deset bodů ze čtyř střetnutí a momentálně se posunuli už na jedenácté místo s deseti body. Domácí přitom nezačali vůbec špatně a v nedělní dohrávce 9. kola šli do vedení krátce po odehrané půlhodině. Po akci na levé straně přihrál pod sebe slovenský krajánek Bero a rozběhnutý Bartosz Bialek zamířil ve skluzu z hranice brankového území přímo do levého spodního růžku.

Fortuna však v žádném případě zbraně nesložila a o osm minut později srovnala stav. Po levém křídle všem unikl Arianit Ferati, jenž se v pokutovém území zbavil vracejícího se Pinta a pak zakroutil balón přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Oba celky se po změně stran trápily v přechodové fázi a vůbec k ničemu se nemohly dostat. S přibývajícím časem se zdálo, že se spravedlivě podělí o body, nicméně v 80. minutě rozhodl hostující Rémy Vita.

Teprve jednadvacetiletý francouzský obránce po pár sekundách strávených na trávníku vsítil svou druhou branku v nizozemské nejvyšší soutěži po nepovedených nůžkách Yılmaze a i přes krkolomné zpracování nekompromisně propálil bezmocného gólmana Scherpena. V nastaveném čase chtěl vyrovnat hlavičkující kapitán Bero, jenže jeho pokus z deseti metrů se pouze odrazil od levé tyče do náruče gólmana Pandura. V domácím dresu nastoupil v základní jedenáctce český obránce Tomáš Hájek a odehrál 68 minut.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele