základní část, 16. kolo
15.01.2023 12:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

"Remízový král" opět nezklamal a s Vitesse se rozešel smírně bez branek

Vitesse vstoupilo do nového roku solidní remízou v Alkmaaru (1:1), ovšem nyní nepotvrdilo úlohu favorita proti Nijmegenu a i přes několik vyložených možností se neprosadilo. Jeho soupeř hrál již od poloviny úvodního dějství v oslabení, ale celek z Arnhemu se ani přesto neprosadil. NEC naopak vybojovalo už svůj desátý nerozhodný výsledek ze šestnácti střetnutí a patří mu deváté místo tabulky s devatenácti body, SBV je s patnácti body až čtrnácté.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho vstoupili do nedělního zápasu aktivněji a první slibnou možnost si vytvořili již po necelých deseti odehraných minutách, jenže slovenský krajánek Bero po zpětné přihrávce z pravé strany vůbec netrefil míč. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci ve 23. minutě. Oussama Tannane v nepřerušené hře v souboji s Kozłowskim udeřil polského záložníka napnutou rukou do obličeje a rozhodčí Makkelie mu ukázal přímou červenou kartu.

Nicméně hostující defenzíva pak působila jako dobře namazaný stroj a svého soupeře téměř k ničemu nepouštěla. Vitesse mohlo převrhnout misky vah na svou stranu krátce po hodině hry, kdy po nahrávce na levou stranu šestnáctky okamžitě vystřelil Tronstad, ale brankář Cillessen byl u bližší tyče včas a balón odvrátil do bezpečí parádním zákrokem. Ihned na to se ještě dostal k hlavičce Bialek, který však byl na poslední chvíli zablokován.

Domácí spálili svou největší možnost zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po akci na pravé straně a následném chytrém přistrčení Bera stanul před hranicí brakového území osamocený Wittek, avšak jeho kroucený pokus minul protější šibenici o několik decimetrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele