základní část, 13. kolo
05.11.2022 16:30 CET
0 : 4
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse po dvou výhrách selhalo a se Spartou utrpělo debakl 0:4

V Arnhemu se po příchodu nového trenéra Phillipa Cocua začalo blýskat na lepší časy, jelikož tým pod jeho vedením vyhrál na ligové scéně dvakrát za sebou, ovšem Vitesse teď opět spadlo nohama na zem. S rozjetou Spartou dlouho drželo nerozhodný výsledek, jenomže ve druhé polovině závěrečného dějství inkasovalo dokonce čtyřikrát a nakonec tak utrpělo potupný debakl 0:4.

SBV se v tabulce stále nachází až na patnáctém místě s pouhými jedenácti body, naopak jeho rotterdamský vyzyvatel uhájil famózní šesté místo se třiadvaceti body a stále tak překvapuje nizozemskou fotbalovou scénu. První poločas tohoto sobotního duelu nic podstatného nenabídl, za zmínku stojí jen dvě nadějné možnosti.

Krátce po deseti odehraných minutách zahrozil Vito van Crooij, jenž se po nešťastném podklouznutí Meulensteena zjevil sám před brankářem Reizigerem, ale z bezprostřední blízkosti ho propálit nedokázal.

Domácí se poprvé ozvali zhruba tři minuty před přestávkou, kdy po přímém volném kopu z levé strany zakončoval Cornelisse, ovšem proti jeho pokusu famózně zasáhl na brankové čáře bránící Auassar a balón odvrátil na rohový kop.

Zlomový moment nastal v 69. minutě. Hosté se totiž dostali do vedení zásluhou Tobiase Lauritsena, který se po finální přihrávce Van Crooije elegantně obtočil kolem střídajícího Ferra a svou křižnou ranou rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce.

Sparta si pojistila náskok za další tři minuty, když Sven Mijnans po zpětném přistrčení Arna Verschuerena sice podklouzl, ale i přesto usměrnil balón z necelých pětadvaceti metrů do pravé šibenice.

V 88. minutě definitivně rozhodl svým druhým gólem v zápase norský útočník Lauritsen, kdy po brejku tři na tři napřáhl z hranice pokutového území a parádně zavěsil do levého spodního růžku. V nastaveném čase ještě dokonal zkázu Vitesse aktivní Verschueren přesným přízemním pokusem z osmi metrů k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele