základní část, 17. kolo
22.01.2023 12:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Amin Sarr (© AFP)

Derby van het Noorden pro Heerenveen, Groningen zpackal závěrečné pasáže

Heerenveen potvrdil, že je aktuálně v daleko větší pohodě než jeho lokální rival ze severu Nizozemska, a ačkoli Groningen ve finále nebyl úplně daleko od bodového zisku, musel se z placu poroučet s již pátou porážku v řadě v rámci Eredivisie, pokud do statistik započítáme i období před světovým šampionátem v Kataru. Dál od pásma sestupu se zkrátka nevymanil.

Že hosté nejsou už nějaký ten pátek vůbec v pohodě, přičemž ani příchod kouče Dennise van der Reeho situaci pozitivním směrem neposunul, prokázaly už úvodní momenty tohoto derby. Hned v 5. minutě se mužstvo trenéra Keese van Wonderena ujalo vedení, asistenci si přitom na své konto připsal brankář Noppert. Jeho nákop propadl až za stopera Blokzijla, kterému se nezdařilo uhlídat Sarra, gólman Verrips sice proti svému sokovi vyběhl, ale o trochu později, než by bylo třeba, následovala tedy klička švédského forvarda a zakončení do prázdné brány.

Groningen nepůsobil na hrací ploše úplně svěžím dojmem, i tak se však ve 40. minutě dočkal z ničeho nic vyrovnání. Už ve 39. minutě mohl z dobrého postavení skórovat Hove, nicméně trefil jen před sebou bránícího van Akena, od nějž se míč dostal do zámezí. Po rezultujícím rohovém kopu se už každopádně rozvlnila branková síť za Noppertem. Ne sice přímo po této standardní situaci, avšak krátce poté, co po nepovedeném zakončení Pepiho skóroval Krüger.

Druhé dějství následně vyšlo lépe Heerenveenu, který dvěma góly strhnul tříbodový zisk na svou stranu. Velká škoda pro hosty, že se v 56. minutě neujala dělovka Suslova z voleje, tu až s vypětím všech sil likvidoval Noppert. Možná by se totiž utkání vyvíjelo úplně jinak. A když už se zdálo, že by se mohla uskutečnit remíza, v rozmezí jedné jediné minuty domácí dvakrát udeřili. V 81. minutě Haye zaslal z rohového čtvrkruhu pas do šestnáctky, který hlavou využil van Amersfoort. A pak se trefil zase Sarr, jenž zužitkoval dlouhou Köhlertovu pobídku zleva.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele