základní část, 2. kolo
14.08.2022 16:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar otočil vývoj se Spartou a nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2

AZ po pohárových gólových hodech se skotským Dundee United (7:0) sehrálo nesrovnatelně vyrovnanější partii s houževnatou Spartou a nakonec může být rádo, že si z Rotterdamu odváží všechny tři body za výhru 3:2. Od úvodní minuty totiž prohrávalo a krátce po odehrané hodině hrálo se svým protivníkem nerozhodně (2:2), nakonec o jeho vítězství rozhodl Milos Kerkez gólem z 65. minuty.

Alkmaar se tak dobře naladil na play-off Konferenční ligy s portugalským Gil Vicente a v lize zůstává stoprocentní se šesti body, naopak domácí celek je s jediným bodem až jedenáctý. Přitom svěřenci trenéra Maurica Steijna vstoupili do nedělní dohrávky 2. kola naprosto fantasticky a už po osmi sekundách senzačně vedli, čímž navíc stanovili nový rekord v historii Eredivisie. O vůbec nejrychlejší branku se postaral domácí hrdina Vito van Crooij.

Ten na hranici ofsajdu převzal centr od Namliho, obešel brankáře Verhulsta a vzápětí zamířil do poloprázdné branky. Praporek pomezního rozhodčího sice nejprve vylétl vzhůru, ale po konzultaci hlavního sudího Jannicka van der Laana s videorozhodčím nakonec tento gól platil. Hosté se pak dlouhou dobu nemohli dostat do tempa, nicméně v nastaveném čase úvodního dějství přeci jen srovnali krok z pokutového kopu.

Van der Laan ho nařídil za nedovolený zákrok na řeckého šikulu Vangelise Pavlidise a právě on si následně postavil míč na penaltový puntík. Při penaltě zachoval chladnou hlavu a zavěsil přímo doprostřed branky za bezmocného gólmana Olija. Hosté alespoň na chvíli otočili vývoj dvanáct minut po změně stran. Po pasu z levého křídla a prodloužené hlavičce Pavlidise stanul před hranicí brankového území Dani de Wit a z první nekompromisně zamířil pod břevno.

Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a bylo opět srovnáno. Podruhé v tomto utkání skóroval Vito van Crooij, když převzal famózní kolmici za defenzivu protivníka od De Guzmána a pak geniálně přeloboval bezmocného Verhulsta. Tato branka však nebyla Spartě nic platná, protože za dalších šest minut rozhodl na opačné straně Kerkez povedenou střelou z deseti metrů k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele