základní část, 14. kolo
11.11.2022 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente neudrželo v Rotterdamu vedení a se Spartou pouze remizovalo 1:1

Twente nedokázalo odčinit minulé zaváhání s Go Ahead (1:1) a tentokráte se ve stejném poměru rozešlo smírně s rozjetou Spartou. Kvůli druhému nerozhodnému výsledku v řadě zakončí podzimní část nejlépe na čtvrté pozici se sedmadvaceti body, v neděli ho navíc může ještě předskočit Alkmaar. Rotterdamský klub naopak bude naprosto spokojený, jelikož se nachází na vynikajícím šestém místě se čtyřiadvaceti body.

Tato páteční předehrávka 14. kola se rozjížděla pozvolna a dlouhou dobu se nic nedělo. V hostujícím dresu nastoupil od samého začátku český útočník Václav Černý a nakonec byl střídán v 64. minutě, krátce po odehrané půlhodině se právě pětadvacetiletý rodák z Příbrami postaral o první větší vzrušení tohoto zápasu. Z více jak třiceti metrů se totiž postavil k přímému volnému kopu a svou levačkou zakroutil balón o decimetry nad břevno.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství už k ničemu zajímavému nedošlo, FC vsítilo důležitý vedoucí gól po hodině hry. Teprve dvacetiletý záložník Sem Steijn si po vynikajícím pasu Van Wolfswinkela od pravého rohu šestnáctky seběhl před hranici brankového území a zcela osamocen usměrnil míč přímo k pravé tyči. Domácí však rozhodně nesložili zbraně a kýženého vyrovnání se dočkali o osm minut později.

Svou šestou ligovou trefu v probíhající sezóně zaznamenal pětadvacetiletý belgický špílmachr Arno Verschueren, jenž si na levé straně pokutového území skvěle zpracoval výbornou přihrávku střídajícího Eerdhuijzena a z mírného úhlu nekompromisně zamířil do protějšího spodního růžku. Od tohoto momentu se již nic zásadního nepřihodilo a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele