základní část, 12. kolo
29.10.2022 18:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Fortuna neudržela v Rotterdamu vedení a Spartě podlehla o dvě branky

Sparta dokázala odčinit nedávný neúspěch v Utrechtu (1:3) a nyní stejným poměrem porazila Fortunu, i když krátce po čtvrthodině hry prohrávala. Díky dalšímu tříbodovému zisku si pojistila famózní šesté místo s dvaceti body a stále tak překvapuje nizozemskou scénu. Naopak celek ze Sittardu prohrál v lize vůbec poprvé pod vedením španělského trenéra Julia Velázqueze a přišel tak o svou šestizápasovou ligovou šňůru bez porážky.

Hosté naopak nenavázali na cenný bod z Rotterdamu proti Feyenoordu (1:1) a v tabulce prozatím zůstávají na dvanáctém místě s dvanácti body. Do tohoto sobotního utkání vstoupili s velkým odhodláním a do vedení se dostali po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy Tijjani Noslin převzal přihrávku od Iva Pinta, kličkou se zbavil bránícího protihráče a pak nechytatelně zavěsil k protější konstrukci mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Olija.

Nicméně domácí se od této chvíle stále častěji dostávali na útočnou polovinu a srovnat se jim povedlo již ve 26. minutě. Hrdina tohoto duelu Arno Verschueren vsítil svou první branku po parádním pasu Mijnanse z levého křídla a pohotovou hlavičku ze středu šestnáctky usměrnil k vzdálenější tyči. Rozhodující okamžik se zrodil krátce po změně stran, kdy Ximo Navarro evidentně podrazil ve vlastním pokutovém území unikajícího Saita.

Rozhodčí Gözübüyük bez váhání nařídil pokutový kop, který se štěstím proměnil Vito van Crooij. Gólman Pandur sice vystihl směr jeho přízemní střely, ale míči v cestě do sítě zabránit nedokázal - 2:1. Rotterdamský klub definitivně pojistil svůj náskok deset minut před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Verschueren, jenž po vynikajícím přímém volném kopu Van Crooije chladnokrevně zavěsil hlavou k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele