základní část, 10. kolo
16.10.2022 12:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta potvrdila dobrou formu a nyní přerušila dlouhou remízovou šňůru Nijmegenu

Sparta se poslední dobou výrazně zlepšuje a nyní zaznamenala už své třetí vítězství z posledních čtyř utkání, ve kterých navíc ani jednou neprohrála. Díky výtečné sérii má na kontě solidních sedmnáct bodů a tabulkou se posunula na fantastické šesté místo se sedmnácti body. Naopak NEC po předchozích sedmi remízách poprvé prohrálo a s jediným vítězstvím na kontě zůstává na jedenáctém místě s deseti body.

Domácí výběr rozhodl o svém úspěchu již v úvodní půlhodině, ve které zaznamenal obě dvě branky, a poté si pohlídal těsné vedení až do závěrečného hvizdu. První důležitý gól vsítil již po necelých sedmi odehraných minutách. Pětadvacetiletý obránce Dirk Abels se po rohovém kopu Mijnanse zjevil v pokutovém území protivníka a ze čtrnácti metrů usměrnil balón svou technickou střelou do levého dolního růžku.

Rotterdamský klub pojistil svůj náskok ve 29. minutě. V tuto chvíli měl totiž přesnou mušku zkušený pětatřicetiletý matador Jonathan de Guzmán, který po pobídce japonského záložníka Saita napřáhl z hranice pokutového území a svůj přízemní projektil poslal přímo k pravé konstrukci. Hosté po změně stran přeci jen ožili a snažili se vsítit kontaktní trefu.

Blízko k ní měli ihned po změně stran, kdy se k přímému volnému kopu z dobrých pětatřiceti metrů postavil marocký šplímachr Tannane, ale brankář Olij odvrátil jeho dělovku do bezpečí. Následně se až do závěrečného hvizdu nic zásadního neurodilo, Sparta se příště pokusí překvapit v Utrechtu a Nijmegen přivítá konkurenční Go Ahead.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele