základní část, 16. kolo
14.01.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Kitolano přisoudil vítězství v derby s Excelsiorem na stranu Sparty

Dlouhou dobu rotterdamské derby směřovalo k nerozhodnému výsledku. A nutno říci, že plichta by nebyla tou, která by zásadně vybočovala od dění, které se na hřišti odehrávalo. Nakonec však Sparta přece urvala vítězství na svou stranu, v první minutě nastavení totiž rozvlnil síť Joshua Kitolano, který Excelsioru nadobro pohřbil jakékoli šance na zisk bodů.

Až závěrečné pasáže krátce před obrátkou přinesly v prvním poločase nějaké větší vzrušení. Ve 41. minutě ze solidního postavení hlavičkoval Vriends, nicméně svoje mířidla neseřídil na požadovanou úroveň. Ve 45. minutě naopak poprvé výrazněji zahrozili rovněž hosté, avšak gólman Olij se dokázal natáhnout včas ke své šibenici, kam tvrdě z dálky zamířil Goudmijn.

Ve druhém dějství byla o něco nebezpečnější Sparta, velký výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy každopádně k vidění nebyl. V 63. minutě mohl skórovat van Crooij, trestuhodně však bránu Excelsioru minul. Rozhodující okamžik utkání tak přišel na řadu až ve finální chvíli tohoto mače. Lauritsen sklepl míč pro Kitolana, jenž pohotově cílil za brankáře van Gassela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je puch .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele