semifinále - odvety
03.05.2007 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - CA Osasuna 2:0

Sevilla dokázala proti Osasuně otočit nepříznivý výsledek z prvního zápasu a po vítězství 2:0 se může radovat z druhého finále Poháru UEFA v řadě. O výsledku rozhodli svými góly dva Brazilci - Skóre nejdříve otevřel Luis Fabiano, ve druhém poločase pak přidal postupový zásah Renato.

Domácí byli ze začátku lehce zaskočeni důsledným presinkem Osasuny, která se dokonce hned z úvodu mohla ujmout vedení, Juanfrana však na poslední chvíli zastavil obětavý Escude. Na druhé straně mířil po individuální akci nepřesně Fabiano, což byla také asi nejnadějnější příležitost Sevilly během úvodní půlhodiny hry. Nepříjemná situace nastala pro Andalusany ve 26. minutě, to když musel být zraněný Adriano nahrazen Dudou. Nicméně byl to právě Duda, jehož centr jen taktak že nenašel v jasné gólovce Kanoutého, pozorný byl tentokráte obránce Cuellar.

Baskové z Pamplony se postupem poločasu trošku zatáhli, což se jim krutě vymstilo. V 37. minutě totiž našel Alvésův pas Fabiana, který si trošku se štěstím poradil s Cuellarem a následně poslal míč kolem nohou padajícího brankáře Ricarda do sítě. Náskok Osasuny z prvního zápasu i dobrý úvod ze zápasu druhého byl náhle pryč. Zato obhájce titulu byl při chuti, další trefu mohl přidat už o pět minut později Kanouté, hlavičku ale nasměroval jen do náruče připraveného Ricarda. Ve zbytku poločasu se už na skóre nic nezměnilo, do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Sevilla, své štěstí nejdříve zkoušeli dalekonosnými střelami Renato s Kanoutém, aby si o pár minut později - v minutě 53. - naběhl prvně jmenovaný na další výborný centr Dani Alvése a nelehkým volejem z první usměrnil míč za bezmocného Ricarda. Zápas nabral na obrátkách, Osasuna sice prohrávala dvougólovým rozdílem, k postupu jí přesto chyběl pouze jediný gól. Tomu byl blizoučko Webó, hlavou však trefil jen břevno. Podobně dopadl na druhé straně Fabiano, který pro změnu orazítkoval tyč. V dalších vteřinách se vytáhl brankář Ricardo při přímém volném kopu náhradníka Dudy. Diváci na stadiónu Ramóna Sánchez Pizjuána byly doslova zavaleni množstvím šancí, tu další měl střídající Valdo, se kterým si skvěle poradil Palop.

Sevilla sice byla lepším týmem, nicméně Osasuně stále stačila jen jedna jediná přesná trefa, což pro domácí představovalo značnou hrozbu. Slavní mohli v Osasuně být Corrales, Valdo nebo Delporte, ale ani jeden z nich neuspěl. Čím více se blížil závěr zápasu, tím více se pro Sevillu otevíraly prostory pro rychlé protiútoky, aktivní v této činnosti byl jako obvykle hlavně Daniel Alvés, síť ale nerozvlnil ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů.

Sevilla ovšem žádný další gól nepotřebovala a po závěrečném hvizdu propukly na jejím stadiónu mohutné oslavy. Není se co divit, druhé finále v řadě se v Poháru UEFA mnoha klubům dosáhnout nepodařilo, v Glasgow přitom mají proti Espanyolu více než reálné šance.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (5)

Přidat komentář
Shevchenko

2:0e

Reagovat
exmafie

Taky bych to tak viděl...

Reagovat
HOST*Bender

jasná jednička...tak 3:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a pak obhajoba titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele