základní skupiny - skupina C, 3. kolo
23.11.2006 18:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

LIBEREC ROZSTŘÍLEL GRASSHOPPERS

Slovan Liberec deklasoval švýcarský Grasshoppers 4:1 a posílil tak své šance na postup do jarních kol Poháru UEFA. Český mistr svého soupeře celý zápas přehrával a vysoké vítězství si zcela zasloužil.

Liberečtí začali velmi aktivně, hned od začátku hosty zatlačili a odměnou jim byl rychlý vedoucí gól. V šesté minutě po levém křídle utekl Pudil, poslal před branku přízemní centr a Jan Blažek byl u míče dřív, než jeho strážce i vybíhající brankář - 1:0. Dál se hrálo pod taktovkou Slovanu, hosté však náhle po brejku srovnali. Vybojovali roh, ten rozehrál Antonio a na malém vápně nehlídaný Schwegler se z voleje nemýlil - 1:1.

Z vyrovnání si domácí nic nedělali a dál ve velkém tempu zaměstnávali soupeřovu obranu. A brzy znovu vedli. Ve 21. minutě se k odraženému míči po přímém kopu dostal Papoušek, naservíroval před branku Tomášovi Zápotočnému a kapitán znovu rozvlnil síť - 2:1.

Tempo polevilo, ale dál měl navrch Liberec. Po rohu nepřesně hlavičkoval Zápotočný, těsně před odchodem do kabin pálil Parks, střela mu však nesedla. Zapotil se i Marek Čech, s ranou Eduarda Ribeira si poradil.

V úvodu druhé půle měli šance Parks a Papoušek, ale pak hosté hru postupně vyrovnali. A chybělo jim jen trochu štěstí k vyrovnání - Toure trefil tyč a Pinto z dorážky přestřelil. Grasshoppers se začali více soustředit na ofenzívu, ale v 68. minutě dostali velkou ránu. Petr Papoušek se postavil k přímému kopu ze třiceti metrů, obstřelil zeď a gólman Coltorti se jistě červená ještě teď, míč mu proklouzl mezi nohama - 3:1.

Hosté se ani teď nevzdali a dál zaměstnávali Marka Čecha v liberecké brance, návrat do zápasu už jim však nebyl přán. Naopak, v úplném závěru dostal výsledek punc debaklu - na konečných 4:1 zvýšil po Holendově přihrávce Tomáš Frejlach.

Liberec si tak do tabulky skupiny C připsal tři body, na svém kontě má čtyři a drží tak své postupové naděje. Bude však muset příští týden uspět na hřišti Alkmaaru.

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jesli tohle Liberec nevyhraje, tak nemá v UEFĚ dál co dělat...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

jestli curych prohraje,tak tam nemá co dělat on

Reagovat
HOST*

Reagovat
Marv

:: 1:3 ::

: :

Reagovat
smazaný uživatel

No já si tipuju remi1:1

Reagovat
smazaný uživatel

já tipuju 0:0

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*1860

skvele.....

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně nepostoupí,Alkmaar je doma rozseká

Reagovat
HOST*

ses nako chytrej

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsme se u českých mančaftů dočkali tří bodů a u Liberce to potěší dvakrát, protože oni na postup mají asi jako jediní.

Reagovat
HOST*

Boleslav mozna taky uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Snad taky, PSG jsou v krizi a Hapoel není žádný dobrý mančaft i přes výhru s žabožroutama...

Reagovat
HOST*

Reagovat
REPLIKATOR

Na tomhle zápasu jsem byl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele