předkola - 3. předkolo - odvety
05.08.2010 18:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník s Mogilevem prohrál i podruhé a v pohárech končí

Po prohře v Bělorusku si nedokázali hráči Baníku poradit s Dněprem Mogilev ani před svými fanoušky. Značnou roli sehrála situace z nastavení úvodní půle, ostravští hráči přesto mohou opět spílat především své vlastní gólové potenci, bez které se výhry jednoduše dočkat nemohou.

Herecké výkony běloruských hráčů, dvě Frejlachovy tyče a neuznaný regulérní gól budou v pamětích prvního poločasu. V tom druhém musel mít český fanoušek rozporuplné pocity. Po výborném nadechnutí se tlak Baníku utišil a dvacet minut před koncem dokonal dílo zkázy Zenkovič.

Aktivní vstup do utkání mohl ještě v první minutě využít Teresčenko, díky nedůrazné obraně se dostal ke střele z vápna, Daněk ale bez větších problémů kryl. Na druhé straně kontroval Frejlach, pokus zpoza vápna branku minul.

Obrovskou šanci spálil před čtvrthodinkou hry Varadi, který osamocen střílel ze třinácti metrů hodně nepřesně. V dalším momentu už mířil lépe Frejlach, střele placírkou ze šestnáctky však nedal dostatečný důraz.

Stejný hráč pálil v 17. minutě z dálky po zemi a překonaný Kopancov mohl děkovat pouze své pravé tyči. Pro neproduktivní Baník tak přišel trest ve 24. minutě. Neuwirth při výskoku proti centru zbořil hned dva protihráče a Jurčenko z následné penalty poslal Daňka na opačnou stranu.

Domácí fanoušky ovšem hned po necelých dvou minutách rozjásal Řezník. Lukešův přímý kop odvrátili obránci pouze před vápno, kde ostravský obránce propasíroval přízemní pokus až za záda nešťastného Kopancova, ten viděl míč až na poslední chvíli.

Začal jsem hrát fotbal nahoru-dolů, před půlhodinkou hry měly šanci oba týmy. Šmejkalovi chyběl krok k zásahu centru mířící na malé vápno, Ženkovič zase totálně zazdil brejk dva na jednoho. Se smůlou si znovu tykal Frejlach ve 35. minutě, jeho další pokus z dálky s velkými problémy vyrazil Kopancov na další tyč.

Štěstí neměl ani Bolf, který po dalším přímém kopu Lukeše náhodně hlavičkoval zády k brance. Míč padající pod břevno hostující brankář vyškrábl. Ve 45. minutě se po rohovém kopu Lukeše mohl prosadit Neves, jeho hlavička skončila jen decimetry vedle tyče.

V nastavení pak nejprve po výborné individuální akci střílel Frejlach a jeho pokus jen taktak vytáhl brankář na roh. Po něm se gólově prosadil Varadi, rozhodčí byl však názoru, že si pomohl faulem. Odchod sudího a hostujících hráčů tak doprovázel hlasitý pískot.

Necelou minutu po změně stran přišla další výtečná standardka od Lukeše. Po souboji ve vápně zamířil nad hlavou Šmejkal ze tří metrů. Frejlachovu střelu zpoza vápna v 50. minutě dokázal nadvakrát zpacifikovat Kopancov.

Na druhé straně střílel ze čtyřiceti metrů Karpovič a Daněk musel solidním zákrokem vyrazit na roh. Na brankáři Mogilevu ztroskotal i Hušbauer, při střele z otočky byl až moc blízko Kopancovi. Hluché místo ostravské ofenzívy rozezvučel až v 67. minutě střídající Pilík, z šestnáctky ale zamířil pouze do brankáře.

Bohužel přišla 70. minuta, výborná práce s balonem od Byčenoka, který přihrál přesně na hranici ofsajdu Zenkovičovi, který nasměroval míč pod padajícího Daňka - 1:2. Baník mohl rychle vyrovnat, jenže Frejlach si solidní šajtlí připsal pouze hattrick v trefách brankové konstrukce. Tentokrát zachránilo bezmocného Kopancova břevno. Dvě minut poté stejný hráč z devatenácti metrů branku těsně minul.

Branku netrefil po dalším Lukešově centru ani Varadi, hlavičkou z malého vápna zamířil špatně k bližší tyči. Nepříliš povedeně pálil zpoza šestnáctky i Šenkeřík. Prozaicky pak zápas ukončil další smolnou střelou Frejlach, po signálu nepropálil chumel hráčů ve vápně. Běloruský fotbal tak bohužel slaví překvapivý postup.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1041)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele