základní skupiny - skupina F
02.12.2010 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Lausanne Sport 5:1

CSKA Moskva byl jasným favoritem tohoto duelu a jeho hráči ani nedopustili, aby o této pozici někdo spekuloval. Již od první minuty měli utkání pevně ve svých rukách a s přehledem porazili druholigový švýcarský klub 5:1.

Hned od prvních minut utkání byli jasně aktivnějším mužstvem domácí fotbalisté, což se také očekávalo. Bylo vidět, že ruská zima zalézající až pod kůži jim dělala dobře. Hodně aktivní bylo hned od prvních minut duo Tošič-Dzagoev, které svou souhrou hodně zlobilo hostující obranu.

Také Tomáš Necid na hrotu útoku CSKA Moskva byl často vidět, když svým hráčům držel pozice nebo sklepával dlouhé míče. Navíc v 18. minutě se český forvard dostal do dobré šance a přesným zakončením otevřel skóre tohoto utkání.

Bylo jasné, že tento moment zlomí odpor hostujícího celku, který si přijel hlavně zahrát, ale v této zimě by určitě raději zůstal v pohodlí svého domova ve Švýcarsku. Navíc o čtyři minuty později dostal do malého pokutového území míč Sekou Oliseh a zvýšil vedení moskevského klubu - 2:0. O utkání bylo prakticky rozhodnuto.

CSKA už v poklidu drželo míč a jeho hráči si utkání vyloženě užívali, jelikož moc dobře věděli, že vrátit Lausanne do hry můžou jen a jen oni. Navíc krátce před poločasem ještě zvýšil vedení Zoran Tošič, který se s míčem na úrovni pokutového kopu moc dlouho nerozpakoval a překonal brankáře Castejona.

Za stavu 3:0 se šlo také do šaten a domácí fotbalisté tak do puntíku splnili to, co se od nich v tomto utkání očekávalo. Druhý poločas už se opravdu dohrával jen z povinnosti. Na hostujících fotbalistech bylo vidět, že už si přejí závěrečný hvizd a těší se na horkou sprchu v útrobách stadionu.

To domácí CSKA se ještě rozhodně do volnějšího tempa nepokládalo a po sedmdesáti minutách hry jeho hráče ještě jednou pořádně zapnuli. Georgi Shchenikov našel přesnou přihrávkou Alana Dzaogeva a ten nabídnutou šancí v pokutovém území rozhodně nepohrdl - 4:0. V 83. minutě navíc ještě dostal mezi malé vápno a penaltu míč Tomáš Necid a svou druhou brankou v utkání korunoval svůj velice dobrý výkon.

Když už to vypadalo, že se půjde opravdu do šaten, udeřili přesně jako proti Spartě hostující fotbalisté. Marazzi nacentroval do pokutového území, kde číhal volný Carrupt, a alespoň snížil na konečných 1:5 z pohledu hostí.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

aby ste neboli sklamani vsetci..x2

Reagovat
smazaný uživatel

Blízko .

Reagovat
smazaný uživatel

Necid gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele