základní skupiny - skupina I
16.12.2010 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Debreceni VSC - UC Sampdoria 2:0

Maďarský Debrecín snad konečně alespoň částečně ukázal, že není nejhorším týmem celých základních skupin v Evropské lize a v posledním zápase vybojoval velmi cenné vítězství. Soupeř sice hrál ve velmi netradiční sestavě a šanci dostalo mnoho hráčů z rezervního týmu, i tak by ale italský celek měl předvést lepší výkon. Debrecín totiž zažívá velmi špatnou sezónu na všech frontách a tento úspěch mu možná dá nová křídla.

Na postavení v tabulce se ale nic nezměnilo. Debrecín skončil čtvrtý se ziskem tří bodů a velmi tristním skóre 4:13. Sampdoria musela na plánované sny na postup ze skupiny rychle zapomenout a s pěti body na kontě završila své účinkování na třetí pozici. K tomu na maďarské půdě nepřesvědčila. Nedokázala vsítit ani jednu branku a nemůže být spokojena ani s předvedenou hrou. Ovšem vzhledem k důležitému víkendovému derby fanoušci možná brzy zapomenou.

Hrdinou zápasu se stal obránce Peter Kabat, který nejprve otevřel stav tři minuty po pauze a svou jízdu dokončil čtyři minuty před závěrečným hvizdem. Přitom rozdíl mohl být ještě mnohem vyšší, výborný výkon ale po celou dobu předváděl hostující gólman Junior Costa. Do první vážnější akce zápasu se dostal Kabat, jeho ránu z dobrých pětadvaceti metrů ale Costa zachytil. Následně to zkoušel Peter Czvitkovics zblízka, jenže ani on na Costu nevyzrál.

Ještě v prvním poločase poslal Czvitkovics svůj volej těsně nad branku italského celku, po pauze se však domácí fanoušci konečně dočkali. Po centru Ondoa Yannicka sice obránce Daniele Messina balón po Kabatově střele zablokoval, avšak ten se dostal k dorážce a přízemní střelou uklidil balón do sítě - 1:0. Po deseti odehraných minutách ve druhé půli mohl Debrecín navýšit, po rohovém kopu Dejana Simaca ovšem hlavičkoval Kabat jen do náruče Costy.

Maďarský tým v tlaku nepolevoval a neustále zaměstnával Costu. Ten si brilantně poradil s prudkou ranou Petera Szakaly. Poté přihlížel, jak stejný hráč jeho branku přestřeluje. Následně si Costa poradil též s pokusem Adama Bodiho. Gólovou tečku za utkání udělal Kabat v 86. minutě, kdy po přihrávce Jonathana Rossiniho zamířil přesně přímo do dolního rohu a potvrdil po dlouhé době vyvedené utkání maďarského výběru.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tleskám vám blbci

Reagovat
smazaný uživatel

myslím doriu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele