základní skupiny - skupina I
01.12.2010 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Metalist Charkov - Debreceni VSC 2:1

Metalist Charkov dvěma šťastnými zásahy odpověděl na obdobně nezvyklou trefu hostů z úvodu druhé půle a díky vítězství PSV v Janovu si tak zajistil postup do dalších bojů. Maďaři se o čestný bod budou muset pokusit v závěrečném klání.

Mírně výraznější aktivitu mohl zužitkovat v jedenácté minutě Devic, když se dostal ke střele z desíti metrů, nicméně trefil pouze Malinauskase. Po dvou minutách prověřil Stratseva Bodi, když si zpracoval přesný pas do vápna a přes obránce mířil po zemi ke vzdálenější tyči. Domácí brankář se musel pořádně natahovat, aby vyrazil.

Ve 23. minutě se po rohovém kopu dostal k další střele z hloubi vápna Devic, ale svou slabší nohou nepřidal umístěné střele větší důraz. To také bylo vše, co nudné první dějství nabídlo. Zelenobílý povrch dělal problémy především u přihrávek.

Druhý poločas začal pro nezaujatého diváka parádně. Už po třech minutách unikl Kabat díky kluzkému trávníku ofsajdové pasti a přihrál na přední tyč, kam si seběhl Czvitkovics, který stylově patičkou překonal nedůrazného obránce i překvapeného brankáře.

Debrecín se do úvodní pětiminutovky trefil ještě jednou, jenže tentokrát Bodi mnoho radosti neprojevoval. Po špatně odvráceném rohu se k zakončení dostal Oliynyk, křižnou ranou rozezněl zadní tyč, od které míč putoval k dobíhajícímu Bodimu, jenž nestačil uhnout a poslal balón do vlastní sítě.

Za vítězstvím se hnal především Metalist. Ten sice stále útočil na vápno soupeře, ale ke střele se většinou nedostal. Až třináct minut před koncem mohl zvrátit nepříznivý průběh Edmar, ale v dobré pozici v šestnáctce nejprve napálil spoluhráče a následný pohotový pokus k bližší tyči zlikvidoval Malinauskas.

Chvíli poté si mohl oddechnout Szakaly, který viditelně zatáhl v pokutovém území za rameno Vorobeye. Asi jen příliš teatrální pád odradil švédského sudího od pískání penalty. Nakonec tak pomohla až naprostá marnost maďarských obránců.

Blízko ke gólu přitom už měl Lysenko. Nejprve jeho centr skočil před brankářem, aby se následně i s jeho pomocí odrazil překvapivě jen těsně nad břevno. Chvíli poté předvedl brankář hostů výborný zákrok proti technické střele.

Nakonec se ale právě on podepsal pod hrůzostrašný vítězný gól ukrajinského celku. Edmar trefil jeho pravou tyč a domácím stačilo dorazit z jednoho metru. To se jim sice nepodařilo, v akci ale pokračoval Oliynyk a takřka z nulového úhlu od malého vápna propálil u bližší tyče stojícího Malinauskase.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
Langi

Debrecín nedá gol

Reagovat
smazaný uživatel

ale dal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele