1/16 finále - odvety
23.02.2012 21:05 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Vicemistr Evropské ligy z Bragy padl. Ani výhra 1:0 mu v Besiktasi nestačila

Turecký Besiktas dokázal před vlastními fanoušky ubránit vítězství 2:0 nad Bragou z prvního zápasu a postoupil do osmifinále Ligy mistrů, kde se střetne se španělským Atléticem Madrid. Ačkoli měl pořádně na kahánku. Soupeř totiž od 25. minuty vedl díky trefě Limy, jenže další branku už během zbývajícího času nepřidal.

Hosté potřebovali vstřelit nutně rychlou branku. A loňský finalista Evropské ligy za tímto krokem vykročil správnou nohou. Nejprve sice neuspěl Alan Osório, poté se svou dalekonosnou ránou ani Hugo Viana či z vyložené pozice ze 20. minuty Ruben Amorim, jenž pálil nad, avšak ve 25. minutě se Braga přece jenom dočkala.

Alan Osório tvrdě vypálil a Lima z malého vápna usměrnil míč za záda bezmocného gólmana Gönena. Domácí tak měli hned od začátku pořádný problém. Stačil jeden gól a začínalo by se od nuly. Proto se do šance cpal Hugo Almeida, aby vyrovnal, avšak díky bekovi Douglaovi se neprosadil. Hostující gólman Quim pak zasahoval i proti pokusu Fernandese.

Hugo Almeida následně mohl znovu skórovat, ale opět byl proti Douglao. Na druhé straně měl poslední možnost ke vstřelení branky v prvním dějství Lima, jenže druhý gól zápasu nepřidal, protože mířil pouze mimo bránu. Besiktas po přestávce vstoupil do druhé půle lépe. Jenže Quaresma se s brankářem Quimem nevypořádal.

O pár chvil později byl ve velké příležitosti také český záložník Sivok, jenže po rohovém kopu hlavou ztroskotal na dobře chytajícími Quimovi. Když utkání dospělo k nějaké 70. minutě, začaly se dít pořádné věci. Braga zvýšila tlak a byla blízko důležité druhé brance. Nejprve však Lima dvakrát selhal v koncovce.

Potom dobře ubránil střelu Paula Césara právě Sivok. Hostující celek následně trochu otevřel obranu, ovšem zatímco Fernandes a Hugo Almeida neuspěli proti dobře chytajícímu Quimovi, Quaresmova rána byla zablokována. Dobře nebylo Besiktasi, jakmile pálil Douglao, ten však zamířil pouze nad bránu.

Do solidní možnosti, jak poslat utkání alespoň do prodloužení, měl také jinak aktivní Alan Osório, na poslední chvíli mu ale v jeho počínání zamezil domácí obránce Toraman. Minutu před koncem domácí podržel Gönen, jenž lapil střelu Hugo Viani, a po něm proti tureckému muži v rukavicích neuspěl ani náhradník Custódio.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

od Bragy jsem čekal víc venku prohrajou 1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé,že vítěz minulé EL už vypadl a finalista může též skončit...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas dávám =)

Reagovat
FC Porto FC

škoda no ještě jeden gol..

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas mě vytočil ..:( že já debil sem tam ten zápas dával..:(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele