základní skupiny - skupina K, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Twente - Odense Boldklub 3:2

Tentokráte se fotbalisté Twente nadřeli mnohem více na výhru než před dvěma týdny, těžký duel s houževnatým Odense ale zvládli, a proto postupují do další fáze Evropské ligy. K tomu jim k prvnímu místu ve skupině stačí neprohrát doma s Fulhamem. I tentokráte na stánku De Grolsch Veste bylo k vidění pět branek a přestřelka nakonec dopadla lépe pro holandský celek. Odense má ještě teoretickou šanci na postup, ale spíše to vypadá na boj o třetí místo.

V tuto chvíli totiž ztrácí dánský celek čtyři body na Fulham a vyhrát na jeho půdě v posledním kole rozhodně nebude jednoduché. Navíc to už ani stačit nemusí, pokud anglický celek v prosincovém utkání zvítězí na půdě Twente. Tentokráte ale holandský vicemistr z loňského roku rozhodl o třech bodech osm minut před koncem. Hosté se dostali brzy do vedení a pak srovnávali na 2:2, ovšem na bodový zisk to nakonec nestačilo.

Hosté zužitkovali hned svou první střelu v zápase, kdy po nedůslednosti obránce Douglase pálil přesně levačkou na vzdálenější tyč Baye Djiby Fall. Nicméně srovnáno bylo již deset minut před přestávkou, když po dlouhém pasu Oly Johna na levou stranu vypálil asi ze šesti metrů Denny Landzaat. Gólmana Stefana Wesselse pokořil, Daniel Hoegh už nedokázal včas vykopnout míč z brankové čáry. A za necelé dvě minuty domácí otočili stav zápasu.

Po dalším z dobrých centrů Johna se opřel do balónu pravačkou z voleje Landzaat, tato překrásná trefa znamenala jeho druhý gól v zápase. Ovšem hosté se nehodlali tak snadno vzdát a po pauze byli jasně lepší. Nejprve v 52. minutě lízl tyč Chris Sorensen, o deset minut později vsítil druhý gól v zápase také Fall. Po přímém volném kopu Sorensene se prudce hlavou opřel do balónu a brankář Nikolaj Mihajlov se natahoval po balónu marně - 2:2.

Vyrovnávací trefa znamenala pro Twente poplach a postupně se dostávalo ze šoku, přidalo na obrátkách a dvacet minut po vyrovnávací trefě definitivně rozhodlo. Za úspěchem stál Leroy Fer, který teprve nedávno přišel z konkurenčního Feyenoordu Rotterdam. Ve čtvrtečním klání vystřídal Nacera Chadliho a po třech minutách strávených na trávníku se stal hrdinou, když po centru Johna nemohl hlavou minout - 3:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
paver

výhra Twente

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Twente si bez problémů zajistí postup, 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele