základní skupiny - skupina C
22.11.2012 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - AEL Limassol 2:0

Již v předposledním kole základní skupiny si Borussia Mönchengladbach zajistila postup do jarní části EL. Hříbata sice jen s velkou námahou udolala na svém trávníku kyperského outsidera z Limassolu, po skončení utkání se však mohla radovat z příznivé zprávy z Marseille, kde triumfovalo turecké Fenerbahce. Protože mají borci ze Severního Porýní s francouzským klubem pozitivní bilanci vzájemných zápasů, budou závěrečné duely ve skupině C odehrány takřka z povinnosti.

Přitom se postup německého celku rodil s velkými obtížemi. Gladbach jakoby nevzal utkání s papírově slabším Limassolem dostatečně vážně, jak jinak si vysvětlit ospalé počínání Favreho týmu v úvodu utkání. Domácí fotbalisté se dopouštěli lehkovážných chyb a ani směrem dozadu z nich nečišela jistota. Šance tak mohly být k vidění na obou dvou stranách: Nicolaou, Miguel nebo Sa neměli při svých pokusech tolik potřebného klidu či štěstí, stejně jako na druhé straně Hanke, Arango či Ring.

Nelze přitom tvrdit, že by bylo v Borussia-Parku k vidění utkání zrovna té nejvyšší úrovně. Gladbach se dopouštěl nepřesností a Limassol byl zase limitován evidentně nižší herní vyspělostí svých hráčů. Čím se však mohli hosté na rozdíl od Hříbat pochlubit, byla vůle bojovat a radost ze hry. Právě tím bylo celé utkání "živeno" a jinak kvalitnější Němci mnohdy jen sekundovali. Přesto to nakonec byli oni, kdo mohl těsně před odchodem do kabin otevřít gólový účet utkání: Arangův centr si našel Ringa, jenž si svou technickou ránou z voleje nepřišel na pozorného Degru.

Ve druhém dějství byli již domácí fotbalisté o něco aktivnější a čím dál častěji pronikali do kyperské šestnáctky - jen se zakončením byla toho večera potíž. Do role ostrostřelců se pasovali Herrmann s Arrangem. Oba však hned několikrát ztroskotali - buďto nemířili správně nebo nepřesně trefovali balon. A ani ze standardních situací se domácím nevedlo lépe - Dominguéz hned ve dvou takových případech postrádal štěstí. O osudu utkání tak musely rozhodnout až závěrečné minuty. Čtvrthodinu před koncem musel kvůli červené kartě opustit hrací plochu Luciano Bebe. Oslabení jeho mužstva sehrálo důležitou roli.

Pár chvil nato se totiž diváci v Borussia-Parku mohli zaradovat z první branky. O tu se postaral de Camargo, jenž se z pravé strany dravě dostal do kyperského vápna, aby následně z ostrého úhlu zakončil ke vzdálenější tyči Degrovy brány. Navzdory početní nevýhodě se hosté sympaticky snažili o odpověď a více se tlačili do ofenzívy. Tím se Gladbachu naskytla šance rozhodnout z rychlého kontru. A tak se také stalo. V 87. minutě ještě de Camargo pohrdl možností rozhodnout tento duel, o to lépe si však počínal v nastaveném čase - po Herrmannově centru hlavičkoval Belgičan na vzdálenější roh a určil tak definitivní podobu skóre.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domáci sú jasným favoritom a papierové predpoklady by sa mali potvrdiť aj na ihrisku 3:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zatial bieda 0:0 po polcase

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach ide dalej paraaada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele