základní skupiny - skupina L
06.12.2012 21:05 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Twente - Helsingborgs IF 1:3

Fotbalisté Twente nezvládli ani své závěrečné vystoupení ve skupině, proto nakonec ostudně končí na čtvrtém místě tabulky i za švédským Helsingborgsem. V souboji o třetí místo inkasovali hned v úvodu zápasu a manko už dohnat nedokázali. Twente si tak po čtyřech remízách připsalo svou druhou prohru a se čtyřmi body na kontě končí čtvrté, švédský celek naopak poprvé vyhrál a díky lepším vzájemným zápasům obsadil se čtyřmi body třetí místo.

Švédský celek se dostal do vedení už v 6. minutě, kdy ve středu hřiště získal míč Mahlangu a posunul na Nikolu Đurđiće, který se z hranice vápna trefil přímo do horního růžku a dal svůj čtvrtý gól v Evropské lize. Hosté poté bušili do soupeře a měli jednu šanci za druhou. V 11. minutě napálil tyčku Bouaouzan a dorážející Đurđić překvapen touto nabídkou nemířil přesně. V polovině prvního poločasu ovšem hosté dokázali zvýšit svůj náskok.

Opět u toho byl Đurđić, který skvěle získal míč a dostal se až do vápna, kde přihrál na Alejandro Bedoyu a ten v krkolomné pozici nakonec rozvlnil síť. Domácí od této chvíle přidali a následně ožili, deset minut před přestávkou pálil těsně vedle Hölscher. Poté se do dobré pozice dostal též Castaignos, avšak po efektivním zpracování ani on branku netrefil. Po přestávce ale vlétli na hřiště aktivněji opět hosté a byli blízko třetí brance.

Po krásné kombinaci Søruma s Djurdićem se ocitl ve skvělé šanci Mahlangu, jenže míč mu na poslední chvíli utekl. Na druhé straně pálil z dvaadvaceti metrů Landzaat, míč šel těsně nad. Definitivní hřebík do rakve zasadili hosté ve druhé polovině druhého poločasu.

Třetí branku totiž přidal Thomas Sørum, který stál na konci skvostné individuální akce Bouaouzana a zakončoval do prázdné branky. Domácí už pouze snížili čtvrthodiny před koncem zásluhou Dušana Tadiče, který vyslal nádhernou střelu do šibenice z přímého volného kopu, na víc se ale svěřenci anglického kouče Steva McClarena už nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Twente nehrálo v neděli na PSV o čelo tabulky, dal bych asi 1, ale takhle to vidím na remízu

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A to sem čekal že se poslední zápas doma předvedou. Neuvěřitelný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele