základní skupiny - skupina C
08.11.2012 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - AEL Limassol 2:0

Bez komplikací a s naprostým přehledem získalo Fenerbahce povinné tři body nad AEL Limassolem. Na čele tabulky má nyní deset bodů, před druhou Marseille a třetím Mönchengladbachem drží pohodlný náskok pěti bodů a již nyní téměř jistě postupuje. O vítězství 2:0 se postarali Kuijt se Sowem.

Portugalský záložník Raul Meireles se vrátil na hřiště zhruba po třech týdnech a domácí kouč Aykut Kocaman mu dal nyní šanci hned od základu, aby se rozehrál, než byl nakonec vystřídán v 83. minutě. A podal celkem slušný výkon, byť neměl prsty téměř v ničem důležitém, co zápas mohl nabídnout.

Fenerbahce se ujalo vedení bleskově už po jedenácti minutách hry, což mu dodalo pochopitelně hodně na klidu. Baroniho rohový kop sice netrefil naskakující Gönül, míč se ovšem nakonec dostal ke Kuijtovi, jenž si ho stačil velice dobře zpracovat, postrčit kolem brankáře Degry a pohodlně zavěsit za jeho záda.

Dalších třicet minut domácí hru bez větších problémů drželi pod svou taktovkou, a to mohl skórovat třeba i Baroni, jehož přímý kop jen tak prosvištěl kolem branky, nebo Sow, který ovšem nepřekonal Degru. AEL si vytvořil v prvním dějství jedinou vážnější možnost, nicméně Konstantinouova hlavička nebyla přesná.

Čtyři minuty před přestávkou si pak Sari Kanaryalar upevnili svou pozici v utkání. Centr Gönüla z pravé strany Baroni elegantní patičkou prodloužil na Sowa, ten si narovnal balón na pravačku a střelou k tyči rozjásal domácí publikum. Po přestávce se už vše jenom dohrávalo - nebylo vůbec pochyb o vítězi.

Kyperský celek neměl v Turecku na to, aby soupeřova brankáře Demirela nějakým způsobem ohrozil, natož ho dostal pod nějaký dlouhodobější tlak. A to mohl inkasovat ještě několikrát, třeba když se nedokázal prosadit proti Degrovy slovenský záložník Stoch. V závěru se navíc za svůj zbytečný zákrok na Sowa, který stačil napálit tyčku, nechal vyloučit ještě Ouon.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce 2-1 Limassol

Reagovat
smazaný uživatel

To musi byt jedna jak vino..Turci a doma..tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0,spis prani nez realita.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbachce kypřany roznese tak 4 golovou náloží

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

GooooooooL Kuyt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele