základní skupiny - skupina L
08.11.2012 21:05 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Hannoverský thriller přinesl krutou prohru švédského Helsingborgs IF

Švédský Helsingborg se statečně bil v dolnosaském Hannoveru, nakonec se však museli hosté před německým favoritem sklonit. Šestadevadesátky se musely co ohánět, aby si vybojovaly postup do další fáze Evropské ligy. Švédové totiž dokázali dorovnat dvougólové manko. O všem nakonec musel rozhodnout sporně nařízený pokutový kop. Helsingborg, jenž v turbulentním závěru hrál o devíti, se tak může cítit ošizen. Takto švédský klub zůstává na jediném bodu.

Dolnosasům se náramně povedl vstup do utkání, již ve třetí minutě šli do vedení. To se precizním vzdušným balonem z levé strany blýskl Maďar Huszti a nikým nebráněný Diouf bez problémů zavěsil ze šesti metrů hlavou. Na jedenáctce Helsingborgu byla po obdržené brance patrná úzkost, směrem dopředu byli hosté bezzubí a hannoverští tak kontrolovali hru. Pokud se tak už v prvním dějství něco přihodilo, měli v tom pokaždé prsty jen Slomkovi svěřenci - pokusům Ya Konana, Dioufa a Stindla však vždy něco chybělo ke zdárnému zakončení.

Domácí tak mohli o osudu utkání rozhodnout již v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Nestalo se tak a o to zajímavější tak mohla být druhá půle. Přitom úvod druhého dějství se začátku zápasu podobal jako vejce vejci a nic nenasvědčovalo tomu, že by z utkání mohla ještě být pětigólová zápletka. Stindl se totiž skvěle probil na pravém křídle a svou zpětnou přihrávkou oslovil na pětce stojícího Dioufa. Stejně jako v prvém případě zakončil Senegalec hlavou a ještě více přiblížil Nullfüfer postupu.

Helsingborgu tak nezbývalo nic jiného, než vše vsadit na ofenzivní kartu. A tah to byl povedený. Po varovných náznacích Djurdjiče a Lindströma přišel první švédský gól. Postarali se o něj právě oba zmínění hráči - Lidström posadil míč na hlavu Djurdjičovi a ten se nemýlil. A první "ne-hlavičkový" gól pak vedl k nečekanému vyrovnání skóre: Po přímém kopu náhodně přistál míč až k Bedoyovi, jenž svou pravačkou střílel přesně. A v AWD-Aréně mohla zavládnout ještě chmurnější nálada - to by se však nesměl vytáhnout skvělým zákrokem gólman Zieler, jenž zneškodnil Alvarův pokus.

Na krizi svého výběru zareagoval trenér Slomka, když na hřiště vyslal Schlaudraffa s Panderem. Změna přinesla své ovoce a hra domácích se stabilizovala. Vyvrcholení celého dramatu přišlo až v závěrečných minutách. V 88. minutě vyhodnotil francouzský hlavní sudí Larssonův zákrok proti Sobiechovi jako nedovolený, což vedlo k pokutovému kopu. Trvalo to však ještě nějakou chvíli, než mohl Huszti svou šťastnou ranou propálit gólmana Hanssona. Mezitím totiž naplno propukly vášně na straně švédského výběru, což vyústilo hned ke dvěma červeným kartám. Tak trochu nedůstojný konec jinak velmi atraktivního duelu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

německé kluby prostě jdou v evropě čím dál tím víc nahoru BVB ukázal extra kvalitu a o Bayernu ani nemluvě Schalke taky !!! Leverkusen taky ukazuje skvělou formu Stuttgart je taky skvělý a Hannover potvrdí formu němců 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, remíza nepřekvapí

Reagovat
noustres

Diouf

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele