základní skupiny - skupina L
22.11.2012 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Helsingborgs IF - Levante UD 1:3

Levante nepřipustilo na hřišti Helsingbors žádnou diskusi a přesvědčivou výhrou 3:1 si zajistilo postup do další fáze Evropské ligy. Pro malý valencijský klub jde o velký úspěch - letos totiž hraje v Evropě vůbec poprvé.

Hosté se dostali do pohodlného vedení už v první půli, když skóre otevřel brzkým gólem Angel; druhou branku si 10 minut před pauzou připsal Pape Diop, který nekompromisně proměnil Riosův centr na zadní tyči. Švédský mistr se sice po pauze osmělil, ale Levante si výsledek pohodlně hlídalo a 10 minut před koncem definitivně rozhodl Vicente Iborra, autor gólového voleje po Barkerově přiklepnutí. Za domácí už v poslední minutě pouze snižoval Thomas Sorum.

Levante však stále nemá jistý postup z prvního místa - Hannover totiž remizoval bez branek s Twente, a Španělé tak stále musí ve finálním zápase, který bude soubojem o prvenství, německého soupeře doma porazit. Helsingbors samozřejmě končí, což bylo jasné už před utkáním.

Hostující kouč přitom do zápasu poslal nutně obměněnou sestavu - věren své strategii rotování hráčů v Evropě učinil hned 8 změn oproti výběru, který o víkendu v lize porazil La Coruňu. Na hřišti to však pranic nevadilo a spolupráce dvou z těchto nových tváří se podepsala pod první branku - Rubén García poslal krásný centr Angelovi, který se uvolnil a pravačkou vyslal přízemní střelu, na kterou Par Hansson nedosáhl - 0:1.

Helsingborgs po inkasovaném gólu převzal kontrolu nad hrou a držel míč, ale nedokázal si vytvořit žádnou pořádnou šanci - naopak hosté mohli zvyšovat po půlhodině hry, kdy Diop vyslal do šance Riose, který trefil pouze tyč, a dorážející Rubén nepochopitelně přestřelil.

O pět minut později však Levante tento omyl napravilo a vstřelilo druhou branku. Tentokrát nahrával Rios a Diop ve vápně přeskočil všechny ostatní, aby propálil Hanssona neomylnou hlavičkou do vinglu - 0:2.

Helsingborgs vstoupil do druhé půle aktivně a May Mahlangu prověřil kostarického brankáře Keylora Navase, který se však proti jeho střele vytáhl. Jinak byl však obraz podobný jako v první půli: švédský šampion se ne a ne dostat k hostující brance, a Levante tak mohlo vyučovat z efektivity. Rios a Barkero si na levé straně hřiště vyměnili míč a druhý jmenovaný perfektní přihrávkou našel Iborru, který zakončoval na vzdálenější tyč - 0:3.

Švédové se nicméně ani za tohoto stavu nevzdali a pokračovali v útocích - David Accam dokonce vytáhl z Navase zřejmě nejlepší zákrok večera. Nakonec se prosadil alespoň Sorum, který skvěle zpracoval a podržel míč, uvolnil se ve vápně a vypálil přesně pod břevno - 1:3.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
HullCity

0:1 a postup Levante!

Reagovat
smazaný uživatel

X2 / 0:1

Reagovat
placa

0:2 a doma s Hannoverem, už s jistým postupem, o první místo

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Levante dalej

Reagovat
placa

Reagovat
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele