Reportáž

Něftči po remíze s Interem napsalo krásnou pohádku

Historický úspěch zaznamenali fotbalisté Něftči. A to, že Inter na San Siru nenastoupil v nejlepší sestavě, na to se už nikdo prát nebude. Ázerbajdžánský celek uhrál na jednom z nejslavnějších stadionů na světe proti jednomu z nejslavnějších klubů remízu 2:2. Děkovat může Nicolásu Canalesovi, který vsítil druhý gól minutu před koncem.

Oba týmy se za svůj výkon nemusejí nijak stydět. Diváci viděli celkem pohledný fotbal se čtyřmi brankami a několik pěkných akcí. Zkrátka zápasu, ve kterém šlo o to co nejvíce si ho užít, nechybělo nic. Domácí navíc můžou kvitovat výkon Marka Livaji, jenž po čtyřech vstřelených gólech na evropské scéně vyrůstá ve velkého hráče.

Chorvat byl samozřejmě nejsledovanějším borcem milánského klubu a určitě nezklamal. Ba naopak. Hned zkraje, konkrétně v 9. minutě, se propracoval po Perreirově centru do dobré střelecké pozice, kterou u bližší tyčky nakonec zakončil gólově. Inter by i nadále lepším, přetavit ovšem tlak na vyšší vedení nedokázal.

Coutinhův pokus dokázal zablokovat Mitreski, Jonathanovo sólo a jeho následnou střelu nohou zlikvidoval gólman Stamenkovič. Samuel byl po centru Coutinha opravdu dost blízko, hlavou však trefil tyčku, Garritanova volej se rovněž neujala. Sedm minut po obrátce se naopak z ničeho nic prosadili hosté.

Äbülfäz Sadiqov přitom vyslal opravdu parádní ránu z dvaceti metrů přesně do šibenice. Něftči remízu nedrželo dlouho, o chvilku později ho totiž do kolen srazil zase Livaja. Nagatomo na hřišti nebyl ani minutu po svém střídání a naservíroval centr na hlavu milánského mladíka, jenž mohl jásat podruhé.

Pochopitelně že Livaja nebyl daleko ani od hattricku, jenže do jeho šance v malém vápně se vložil na poslední chvíli skvěle zasahující Mehdijev. Nagamoto pak mohl tři body pojistit, kdyby nezamířil jen do břevna. A tak v 89. minutě udeřil klub z Baku, když hlavou dotlačil míč za brankovou čáru Chilan Canales.

Ani přes senzačně uhraný výsledek se Něftči na třetí příčku nedostalo. Partizan totiž v souběžně hraném klání remizoval s vedoucím Rubinem 1:1 a díky pravidlu o lepších vzájemných střetnutí, tedy spíše díky vstřelené brance na půdě soupeře v odvetě, uhájil lepší pozici. Inter zůstal druhý s tříbodovou ztrátou na tu první.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
HullCity

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
randi

Inter už nemůže být první, nasadí béčko a remíza je na světě..

Reagovat
smazaný uživatel

doma urcite nebudu chciet remizovat, 2:0

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
Milan.B

0:3

Reagovat
Sotuen

neprohra hostů

Reagovat
rossoneri89

X2

Reagovat
smazaný uživatel

zápas o ničem a když hraje navíc Inter v neděli s Neapolí, tak to remíza klidně být může

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bruchy

proč se takové zápasy vůbec hrajou

Reagovat
paver

Něftči letos rozhodně ázerbájdžánskému fotbalu ostudu neudělalo

Reagovat
bruchy

za chvíli před SVK

Reagovat
bruchy

....pokud tam teda už nejsou

Reagovat
Milan.B

jasne..... kazdy je pred slovakmi a vy ste pred vsetkymi to je take ceske

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele