základní skupiny - skupina L, 2. kolo
03.10.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PAOK Soluň 1:1

Fotbalisté Alkmaaru sahali na vítězství proti největšímu konkurentovi ve skupině a po brance v 82. minutě to vypadalo na druhý tříbodový zisk. Jenže řecký celek měl i tentokráte štěstí a po vítězné brance doma s Karagandou ve druhé nastavené minutě vybojoval alespoň bod díky gólu ve třetí minutě nastavení. Oba dva celky se tak zařadily za sebou na vedoucí dvě místa ve skupině se shodným ziskem čtyř bodů.

V úvodní desetiminutovce byli mírně aktivnější hosté a vypracovali si také první vážnější příležitost, nicméně bomba Tizolise z hranice vápna šla velmi těsně nad horní tyčku. Ihned na to zahrozil na druhé straně Gudelj, avšak brankář Jacobo Sanz jeho kroucený pokus fantasticky vyrazil na rohový kop. Po dvaceti minutách hry zahrozilo mírně aktivnější PAOK a poprvé se musel vytasit z perfektním zákrokem brankář Esteban po střele Kitsia.

Téměř celý první poločas se hrálo nahoru dolů a po půl hodině hry neproměnil do té doby největší možnost utkání domácí Jóhannsson. Ten dostal lahůdku do běhu po nepovedené malé domů a fintou obelstil i gólmana Sanze, jenže následně zamířil jen do boční sítě. O minutu později se ocitl v pokutovém území zcela osamocený Martens, balón však netrefil ideálně a zamířil příliš vysoko. Pět minut před přestávkou spálil doposud svou největší šanci také soluňský výběr.

Po nádherné přízemní kombinaci zakončoval Athanasiadis a brankář Esteban se pouze ohlédl, jak jde balón těsně vedle pravé tyče. Po přestávce zahrozil aktivní Gudelj, proti jeho pokusu zblízka brilantně zasáhl Sanz. Na druhé straně to zkusil ze střední vzdálenosti Lucas a Esteban se po míči natahoval marně, tentokráte ho zachránilo břevno. Po klidnější dvacetiminutovce přidali domácí a na chvíli dostali soupeře pod tlak.

Horní tyčka zazvonila i u branky PAOK, když po přetaženém centru hlavičkoval do této konstrukce Jóhannsson. Stejný hráč vyslal svou ránu deset minut před koncem z hranice vápna, Sanz se i nyní vyznamenal perfektním zásahem a odvrátil míč na roh. Ten se stal na pár minut řeckému mančaftu osudným. Po rozehrání přihrál Overtoom za obranu Jeffreymu Gouweleeuwi a ten přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání.

V samém závěru si vytvořil obrovský tlak řecký výběr. Esteban nejprve fantasticky zachránil svůj celek od pohromy po hlavičce z blízka, jenže v předposlední minutě nastavení po zoufalém nákopu do vápna vypálil zpoza obránce Dimitris Salpingidis a k nevůli domácího publika skončil balón v síti i přesto, že si na něj Esteban sáhl. Český útočník Tomáš Necid do tohoto pohárového duelu nezasáhl.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedro-pedro

AZ vypadá ve formě v posledním ligovém kole porazili PSV takže věřím, že si poradí i s PAOKem. Tipuju 2:1

Reagovat
mario23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Příště ať nastaví 30 minut...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele