1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černomorec Oděsa - Olympique Lyon 0:0

Oděsa Lyonu gól nevstřelila, udržela s ním bezbrankovou remízu a odvetné utkání ve Francii je tedy stále ještě otevřené. V něm si Francouzi budou muset dávat pozor na několik důležitých hráčů soupeře, protože ani dnes se jejich remíza nerodila snadno.

Domácí překvapení se pokoušelo již od prvních minut zaskočit evropskými soutěžemi protřelého soupeře, což se mu zpočátku dařilo. Černomorec dlouho a rozvážně kombinoval na polovině francouzského soka brankář Vercoutre musel několikrát zasahovat před pohromou. Míč v jeho náruči skončil například po akci Antonova, který nejprve hlavičkoval a o pár minut později také nebezpečně střílel.

Minisouboj Vercoutra s Antonovem byl k vidění za prvních dvacet minut atraktivního utkání celkem pětkrát, domácí útočník opravdu hýřil aktivitou. Lyon, který vinou mnoha faktorů musel nastoupit v trochu okleštěné sestavě, se dlouho nemohl s Ukrajinci v tempu měřit. Hledal sice cesty skrz pozornou obrannou linii, ale ta míč za svá záda nepouštěla.

Černomorec se občas musel uchýlit k nedovolenému zákroku, takže akce zkušeného Steeda Malbranqua byla nakonec zastavena. Nadměrné použití fyzických sil sudí Thomson zastavoval málokdy a ještě méně trestal. Na druhou stranu, tempo utkání tím držel vysoké a celkem plynulé. Umožnil tím například další šanci Malbranqua, který se ocitl sám před brankářem Pastem a donutil jej ke skvělému reflexivnímu zákroku!

Své šance si vytvořili také domácí, jednalo se především o Antonova. Útočník Oděsy se dostal do vápna, počkal na centr ze strany a zakončil nůžkami! Brankář Vercoutre měl co dělat, ale jeho hbité reflexy zabránili Ukrajincům slavit a bezbrankový stav se neměnil. Hlavně díky pohybu a technice Antonova však diváci o krásné fotbalové momenty nepřicházeli. Když oba celky opouštěly hrací plochu, vidina atraktivity druhé půle byla na blízku.

A první velká šance na sebe nenechala dlouho čekat - Ivan Bobko se dostal až do vápna Lyonu a povedenou přízemní ranou těsně minul tyč! Hostujícím hráčům ale při pohledu na dráhu střely muselo být nevalně. A Černomorec se nespokojil jen s touto akcí. Problémy udržet míč před čarou měl brankář Vercoutre také po ráně Gaje. Akci Steeda Malbranqua zastavil až faul, přesto defenziva domácích musela řešit hned vzápětí další nepříjemnost. Útočník Jimmy Briand si z pravé strany naběhl až před Pasta, který musel včas vyběhnout a ránu zneškodnit!

Pět minut před koncem se do zakončení dostal Tolisso, ale míč napálil jen do boční stě. Na hranici nastaveného času druhé půle se na hřiště dostal střídající Diděnko a po minutě na hřišti mohl rozhodnout. Dobrý centr ale nezužitkoval podle představ a napálil jej do tyče!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (1572)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele