základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

IF Elfsborg - Esbjerg fB 1:2

Fotbalisté Esbjergu uspěli i podruhé bodově naplno na venkovní půdě a udělali důležitý krok k postupu do další fáze. Na odpadlíky z Elfsborgu a Standardu Lutych nyní mají náskok pěti bodů. Hosté se poprali z umělým trávníkem a díky dvěma zásahům Hanse Henrika Andreasena vedli 2:0. Domácí už dokázali jen snížit.

Dánský celek prokazuje, že jeho postup do základních skupiny Evropské ligy přes francouzské St. Étienne nebyl žádnou náhodou. Ačkoli naposledy doma podlehl Salzburgu, vedoucímu týmu tabulky, s ostatními dvěma má pozitivní bilanci. A to je navíc ve druhé polovině soutěže přivítá před vlastními fanoušky.

Hosté si vytvořili první šanci zápasu a hned se z ní ujali vedení. Soupeři se nevyplatilo, že Knudsena nechal nakonec odcentrovat z levé strany, na zadní tyči totiž pak zavěsil balón do sítě Andreasen. Nilsson mohl na druhé straně srovnat stav, nicméně z dobré pozice pálil jen nad bránu Ronnowa.

Dánský brankář se pořádně zapotil vlastně až šest minut před poločasem, Larssonova střela z přímého kopu přece jenom nebyla nejpříjemnější, jelikož byla tečovaná. Pořádně horko bylo Esbjergu po Holménově hlavičce, Lekven míč odkopl až na poslední chvíli na úrovni brankové čáry.

Bakenga následně mohl naopak navýšit náskok, ovšem po svém pěkném sólu zamířil jen vedle. Jen o minutu později měli zase velké štěstí hosté, že Bangurova hlavička také nenašla svůj cíl. V 67. minutě přidal svou druhou trefu Andreasen, který opět přesně zacílil hlavou, tentokráte po pasu od Ankersena.

Elfsborgu se přece jenom podařilo dostat na dostřel velmi záhy díky perfektní a překrásné střele Jönssona, na víc se ovšem nezmohl. Bangura a Nilsson byli blízko vyrovnání po rohových kopech, obě hlavičky však vykryl Ronnow. Ani Svenssonovi se poté nepodařilo s nepříznivým stavem nic udělat.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
El Campeon

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jeden by v prvom momente povedal, ze sa jedna o mestske derby....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ako sak klud, mne je jasne, ze kde tie mesta su.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele