základní skupiny - skupina L, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Maccabi Haifa - Šachtër Karagandy 2:1

Fotbalisté Maccabi Haify dokázali na závěr skupiny poprvé zvítězit a alespoň částečně odčinili nepovedený průběh ve skupině. V domácím prostředí to sice proti kazašské Karagandě neměli jednoduché a prohrávali od konce úvodního dějství po proměněné penaltě, nicméně nakonec dokázali v závěrečné dvacetiminutovce utkání otočit. Dost možná jim pomohl výpadek proudu, který byl k vidění zhruba po odehrané hodině.

Maccabi tak zakončilo skupinu s pěti body na třetí příčce, Karaganda zůstala čtvrtá se dvěma body, ovšem i tak se letos představila na evropské scéně v celkem slušném světle. Domácí poprvé zahrozili po čtvrthodině hry, hlavičku Slovala Gozlana pod břevno však dokázal fantasticky odvrátit na roh brankář Pokatilov. Poté se však hosté zlepšili a na hřišti dominovali. Nakonec z tlaku vytěžili branku v poslední minutě prvního poločasu.

Po faulu Abukrata v pokutovém území s přehledem proměnil pokutový kop Roger Canas přízemní střelou přímo k tyči. Po změně stran hosté kontrolovali průběh hry a soupeře do ničeho nepouštěli. Výjimkou byla pouze šance Ryana, který nedokázal zblízka překonat brankáře hostů. O pár minut později na druhé straně po přihrávce Bazjanova střílel Chičiženko, jenže u pravé tyče míč do branky neprocpal.

Po šedesáti odehraných minutách vypadl na stadionu proud a dobrých dvacet minut se nehrálo. Domácím tato přestávka evidentně pomohla a v 76. minutě vyrovnali po rohovém kopu a následné přesné hlavičce Gozlana. O osm minut později rozhodl Shimon Abuhatzira, který využil přesné přihrávky Vereda a z otočky ranou ke vzdálenější tyči překonal bezmocného Pokatilova. Karganda se sice snažila tlačit, žádnou velkou příležitost si už nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele