základní skupiny - skupina L, 3. kolo
24.10.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Šachtër Karagandy - AZ Alkmaar 1:1

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali navázat na dobrý vstup do základní skupiny a na půdě kazašské Karagandy přišli o cenné dva body. Celkově jich mají na kontě pět a v tuto chvíli se dostali na první pozici. Karaganda potřetí za sebou v Evropské lize vedla, tentokráte o svůj náskok přišla ještě v prvním dějství a nakonec musí být spokojena alespoň s jedním bodem. V tabulce má na svém kontě dva body a uchovala si naději na postup mezi 32 nejlepších.

Diváci se dočkali obou branek v prvním poločase, celkově nebylo k vidění příliš mnoho výrazných příležitostí. Šachtër byl o něco aktivnější v úvodním dějství, v tom druhém měli míč častěji na kopačkách hosté. Karaganda skórovala z první velké šance tohoto duelu v 11. minutě zásluhou Andreje Finončenka. Ten se po nahrávce Šimčeviče probojoval k zadní tyči a ve skluzu nakonec se štěstím dopravil balón k tyči - 1:0.

Domácí mohli pojisti svůj náskok po dvaceti minutách hry, když po několika hlavičkových pokusech mířil Chižničenko z dobré pozice těsně nad. Alkmaar se dočkal vyrovnání ve 26. minutě a dostal se zpět do hry. Po dobré individuální akci Johanssona a jeho následné kolmici za obranu se s ničím nemazlil Jóhann Gudmundsson a svou pumelicí nedal brankáři Mokinovi žádnou šanci na úspěch - 1:1. Domácí se mohli dostat zpět do vedení ihned po změně stran.

Rychlonohý Chižničenko uprchl defenzívě holandského celku a ocitl se před Estebanem, ten však ukázal své kvality a dokázal jeho pokus zlikvidovat. Obrátit skóre utkání mohli hosté přesně dvacet minut před koncem, po velmi nepřehledné situaci a následné teči odkopával balón z brankové čáry Šimčevič. Ve třetí nastavené minutě mířil těsně vedle Gudelj a stav utkání se tak již nezměnil, Karaganda proto získala velmi cenný bod.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
El Campeon

1:2

Reagovat
mario23

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi na tom, zda bude obetovana ovce.

Reagovat
monty25

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Díky! Vidím, že tady byla docela velká úspěšnost... Tři přesné tipy z osmi.

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kurva, makajte, Holandania zasraní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele