základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
5 : 1
(4:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC St. Gallen 5:1

Především skvělá první půle v podání Netopýrů rozhodla o třech bodech a s tím související druhé výhře domácích. Stadion Mestalla se dočkal další památné chvíle, protože Los Che si se švýcarským protivníkem poradili vskutku na výbornou. Brankář Vicente Guaita sice čistý štít neudržel, ale pět branek v síti soupeře jej jistě musí těšit.

Vlanecia možná nepůsobí suverénním dojmem a zažila v této sezoně velice nepříjemné chvíle, pro dnešní večer jsou ale všechny zapomenuty. Dnes večer totiž celé město slaví. Na vyhraný zápas bude určitě dlouho pamatovat talentovaný Fede Cartabia, který se na výhře domácích podílel dvěma zásahy. Po jednom přidali Paco Alcácer, Ricardo Costa a Sergio Canales, který dvacet minut před koncem uzavřel skóre zápasu.

Sotva dal sudí Pol van Boekel pokyn k rozehrání, již se Netopýři vrhli do útoku. Střelu Sergia Canalese musel brankář Daniel Lopar vyrážet jen s námahou. V úvodních minutách jej ostatně svěřenci trenéra Miroslava Djukiće často zaměstnávali. Po pěti minutách vypálil z hranice vápna Daniel Parejo, jehož ránu ještě stínící obránce tečoval do protipohybu svého brankáře. Ten ale skvělým reflexem míči v cestě do sítě zabránil.

Obrana hostí měla s aktivním soupeřem velké problémy a čisté konto udržela jen dvanáct minut. Záložníkovi Pablu Piattimu nevěnovali stopeři St. Gallenu příliš pozornosti, takže měl argentinský mladík dostatek času na střelu. Tu sice Lopar ještě vyrazil, na správném místě v pravý čas se však objevil dorážející Paco Alcácer - 1:0.

Hosté chtěli ihned odpovědět, ale Mario Mutsch v nadějné pozici mířil jen do boční sítě. Pomyslnou taktovku utkání tedy znovu převzali domácí. Talentovaný mladík Fede Cartabia byl sice tísněn trojicí protihráčů, přesto stihl vypálit a tečovanou ránu již brankář Lopar vyrazit nestihl - 2:0.

Další dvě branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Po půlhodině hry se druhým gólem v zápase nejprve prosadil Fede, jehož narážečka s Pereirou byla zakončena střelou k tyči, pouhé dvě minuty poté rozehrála Valencia z rohového kopu akci přesným centrem na nabíhajícího Víctora Ruize. Obránce Los Che vrátil míč před bránu, kde na něj čekal spoluhráč z obrany Ricardo Costa a vedení Netopýrů navýšil na rozdíl čtyř branek!

Debakl St. Gallenu mohl ještě do konce první půle dokumentovat opět Costa, ale jeho zakončení odvrátili obránci hostí na rohový kop. Valencia ani ve druhém poločase nechtěla nic ponechat náhodě a jala se znovu útočit. Canalesovu ránu z úhlu brankář Lopar likvidovat nemusel, Parejův volný přímý kop i bez teče spoluhráčů skončil na tyči!

Přesto jsme se na Mestalle dočkali ještě dvou branek. Na hrozivých 5:0 upravoval Sergio Canales, který svůj výtečný výkon pečetil přesně kopnutým přímým volným kopem, v následné šanci selhal střídající Dorlan Pabón. Hosté zaznamenali alespoň čestný úspěch, když Wüthrichovu nahrávku přetavil v jediný gól svého týmu Stéphane Nater. Jednalo se však pouze o kosmetickou úpravu. Valencia dál pokračuje ve stíhání Swansea.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zapomnel jsem napsat ze ten vysledek mam na mysli do 25.minuty a ne konecny

Reagovat
smazaný uživatel

Konečný si viděl 1:0 co?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
El Campeon

3:1

Reagovat
mario23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele