1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Aalborg BK - Club Bruggy 1:3

Bruggy potvrdily dobrou formu, na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy skolily venku Aalborg a protáhly svou neporazitelnost v evropských pohárech už na jedenáct zápasů. Domácí naopak před vlastními fanoušky padli po třech vítězstvích v základní skupině a mají k osmifinále již poměrně daleko.

Hosté letos absolvovali cestu do Dánska už potřetí. A i tentokráte se ukázalo, že se jim v téhle zemi prostě daří sbírat výsledky. Poté, co ve 3. předkole vyhráli 2:0 na půdě Brondby, přišlo na řadu vysoké vítězství 4:0 v rámci skupinové fáze v Kodani, aby se jim zadařilo také v aalborgské Nordjyske Aréně.

Pro domácí byl tenhle zápas zároveň prvním soutěžním v novém roce a bylo možná trošku vidět, že jakási nerozehranost může být v souboji se silnými Bruggami tím klíčovým faktorem. Belgické mužstvo vstoupilo do zápasu zostra a už po pěti minutách hry trefil Vormer svou střelou z voleje tyčku.

Ve 25. minutě se již svěřenci Michela Preud'hommeho dostali do vedení. Bolingoli-Mbombo poslal z levé strany ostrý balón do malého vápna, kam si jako tank naběhl Oularé a hlavou protlačil míč za záda gólmana Ryana. O pět minut později to již bylo o dvě branky, to když Refaelov přidal svůj pátý zásah v Evropské lize parádní střelou k tyči.

AaB si vytvořil některé šance, kterými by eventuálně mohl utkání ještě zdramatizovat, nicméně Thomsen ani Helenius z nich skórovat nedokázali. Naopak na druhé straně Bruggy zase udeřily, přičemž jim vlastně pomohl smutný Petersen, který ve snaze odvrátit míč před hrozícím Meunierem zamířil do vlastní sítě.

Domácím se už podařilo porážku jenom zmírnit díky proměněnému pokutovému kopu v 71. minutě. Helenius díky přesné střele k levé tyčce ze svého pohledu dal svým spoluhráčům alespoň nějakou naději do odvety, která bude zajisté dost složitá. Belgický celek může být naopak se svým výkonem určitě spokojený.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele