základní skupiny - skupina L, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

KSC Lokeren - Metalist Charkov 1:0

Fotbalisté belgického Lokerenu alespoň částečně odčinili úvodní porážku na půdě polské Legie Varšava a nyní po nejtěsnějším vítězství v poměru 1:0 nad ukrajinským Metalistem Charkov lehce zvýšili své naděje na postup ze skupiny. V tuto chvíli mají na kontě tři body a dotáhli se na turecký Trabzonspor, se kterým se nyní utkají dvakrát po sobě. Charkov si naopak situaci výrazně zkomplikoval a je poslední s nulovým ziskem.

Teď se navíc dvakrát představí proti suverénně vypadající Legii a musí alespoň jednou zvítězit. Čtvrteční utkání bylo podle předpokladů velmi vyrovnané a o jeho osudu nakonec rozhodla branka zhruba čtvrt hodiny před koncem. Příliš vyložených možností k vidění nebylo, ale více jich měli domácí a po zásluze zvítězili. Lokeren mohl jít do vedení již v 15. minutě, kdy se do listiny střelců mohl zapsat Vanaken.

Balón se na hranici pokutového území odrazil ke zcela volnému belgickému záložníkovi a ten ho z voleje napálil jen těsně nad břevno. Neuběhla ani minuta a KSC hrozilo znovu. Na levé straně se uvolnil Leye a uháněl zcela sám směrem k hostující svatyni. Tím se však dostal do příliš ostrého úhlu a nakonec trefil pouze nohu gólmana Dišljenkoviće, od níž se balón odrazil do zámezí. Do konce poločasu se nic výrazného nestalo a Lokeren znovu zahrozil ihned po změně stran.

Krásnou individuální akci předvedl Abdurahimi, který se prosmýkl kolem tří bránících hráčů a velmi tvrdě vypálil, ovšem brankář Dišljenković si připsal na konto skvělý zákrok. Ukrajinský výběr se dostal do své jediné vážnější šance přesně v polovině druhé půle. Z pravé strany z úhlu vypálil Xaveier a jeho rána prolétla nad horní tyčkou o pár centimetrů. Lokeren vsítil jedinou branku tohoto duelu v 74. minutě.

Nill De Pauw proběhl na levé straně až k pokutovému území, poté si po zpětné kličce navedl balón na pravačku a krásnou ranou z dvaceti metrů ho uklidil přesně ke vzdálenější tyčce. Za další tři minuty mohli domácí svůj náskok definitivně pojistit, jenomže po nádherné přihrávce na hranici vápna a následné střele zblízka od střídajícího Desserse podržel svůj tým brilantním reflexivním zákrokem Dišljenković. Nicméně Charkov si do závěrečného hvizdu žádnou větší možnost nevytvořil a potvrdil tak svou mizérii z úvodu letošního ročníku v ukrajinské lize.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Lokeren to dá - 3:1

Reagovat
HullCity

0:1 jinak už nechci Metalist v EL vidět!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele