základní skupiny - skupina L, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Metalist Charkov - KSC Lokeren 0:1

Domácí trenér Igor Rachajev splnil, co avizoval na předzápasové tiskové konferenci, a do hry vyslal pouze hráče narozené na Ukrajině. V sestavě bez argentinských a brazilských fotbalistů Metalist nakonec padl proti Lokerenu a spolu se Slovanem Bratislava zůstal jediným celkem, který ve skupinách Evropské ligy nezískal ani bod.

Belgický klub nakonec může smutnit, že měl horší vzájemné zápasy s Trabzonsporem, neboť jen díky tomuto faktoru se ani s deseti získanými body nedostal do jarních bojů. Do hry sice kouč Peter Maes nenasadil vyloženě nejsilnější sestavu, šanci například dostal obránce Corryn, nicméně i tak jeho mužstvo uspět dokázalo.

Jedním z nejnebezpečnějších hráčů pro Metalist byl ve Lvově, kde domácí našli pro toto utkání azyl, útočník De Pauw. Ten se nejprve dostal ke střele zpoza vápna, jenže napálil pouze boční síť. O sedm minut později si všiml, že je rozeběhnutý Leye, který po jeho akci dokázal zužitkovat hlavou centr Ngoloka.

Opravdu velmi mladý tým Metalistu se do jakýchsi šancí dostal až díky Bolbatovi, který několika energickými výpady ohrozil branku soupeře, nicméně brankář Barry byl mezi třemi tyčemi připravený. Lokeren mohl navýšit vedení těsně před přestávkou, jenže Dessersovu hlavičku skvěle vytěsnil gólman Horjajinov.

Po přestávce se zase v dobré pozici ocitl De Pauw, nicméně jeho pokus dokázal Horjajinov opět skvěle zlikvidovat. Ansah poté hlavičkoval do břevna, a ani on tedy druhou branku Lokerenu nepřidal. Šanci na vyrovnání měl na kopačce na druhé straně Kobin, jenže jeho pokus nebyl jednoduše přesný.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinský celek tak do utkání vstoupí pouze s domácími hráči. Ti zahraniční dostali jednoduše volno. „Je to moje rozhodnutí. Je chladno. Rodiny těchto hráčů za tohoto počasí trpí.“ ... tak to je borec ten Rachajev ... nasadí jenom ukrajinské hráče ... tip: 1-2

Reagovat
HullCity

No tak jestli je to pravda,tak naše jediná šance na nějaké body je asi pryč,ale třeba se hecnou a uhrají remízu!! 1:1

Reagovat
HullCity

Pěkná ostuda tohleto působení Metalistu v EL...ty lepší ukrajinské hráče má Dnipro a Dynamo,oni si můžou dovolit dát klidně i 8 domácích hráčů,ale poskládat celou sestavu z ukr. hráčů??Pak to dopadne takhle...

Reagovat
smazaný uživatel

nešlo jim o nic... ale taky mě trošku překvapilo, že jen tak dal "volno" všem zahraničním hráčům, když za to berou peníze... pro mě jasná 2 za přímo nádhernej kurs, mě to nevadilo, ale bejt trenérem, co mě je do nějaký zimy? normálně bych je poslal do hry...

Reagovat
HullCity

Před lety čtvrtfinále EL a teď je Metalist zmiňován v jedné větě se Slovanem...smutný konec jednoho nadějného týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

překvapilo mě, že je na tom tak špatně... nevíš, z jakýho důvodu? vždy mi ten tým přišel nesmírně sympatcký... odešel někdo důležitý? vím o Devičovi, že tam hrál...

Reagovat
HullCity

Mají tam problém s majitelem,čili s penězma,nový trenér také není výhra,zvlášť po téhle blamáži...a odešlo víc hráčů.Taison,Blanco,Cristaldo a tebou zmiňovaný Devič.Tenhle tým se na nohy znova nepostaví,dokud je nekoupí někdo,kdo ma cit pro ten klub,ale to půjde těžko,když v Charkove se nemůže hrát a celkově ta situace na Ukrajině.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, diky za objasneni. Je to fakt skoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele