osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bilbao vyhrálo a do odvety má těsný náskok

Domácí Athletic Bilbao dokázal úvodní utkání vyhrát a Valencii porazil nejtěsnějším možným rozdílem. Autorem jediné branky španělského duelu se stal Raúl García a na jeho branku již nikdo další nenavázal.

Ostře sledované španělské utkání osmifinále Evropské ligy rozhodla jediná branka. A protože ji měl na svědomí domácí záložník Raúl García, který se trefil po dvaceti minutách hry, do odvety na stadionu Mestalla půjdou v lepším rozmaru právě Baskové. Dnešní výkon jen podtrhl krizi, kterou zažívají Los Che pod vedením Garyho Nevilla a ještě posílil spekulace ohledně jeho předčasného konce coby trenéra Valencie.

Valencia nastoupila s útočnou trojkou v podání Rodrigo, Parejo, Piatti, kteří podporovali jediného vysunutého útočníka, Álvara Negreda. V podobném rozestavení nastoupili i domácí Baskové, kteří spoléhali především na Aritze Adurize. Toho měli podporovat Susaeta, Raúl García a Muniaín. V prvních momentech se domácí více osmělovali a zakládali více nebezpečných akcí, jenže obrana Los Che v čele s mladým brankáře Ryanem si s nimi poradili.

Po rychlé rozehrávce se do úniku po pravé straně dostal Susaeta a snažil se prudkou ranou propálit Ryana. Ten byl však na místě a balon vyrazil. Po ráně Fuega ze střední vzdálenosti padl první gól, jenže na opačné straně. Standardní situace se ujal Beñat Etxebarria, který posadil balon na hlavu Raúla Garcíi. Jeho přesné zakončení potrestalo nevýraznou obranu Valencie a přes snahu brankář Ryana zaplula hlavička do sítě - 1:0 pro domácí Bilbao.

Tou dobou byl již terén na stadion San Mamés hustě smáčen a oba týmy toho využívaly k nebezpečným střelám. Sám před brankářem Ryanem se objevil obávaný útočník Aritz Aduriz, jenže tentokrát nepálil přesně. Valencia útočila hlavně po krajích a Rodrigova akce vůbec nevypadala zle. Jenže nakonec ji zmařil pohotový zákrok brankáře Iaga. Pouhých pět minut po změně stran se málem skóre opět měnilo.

Mladý stoper Laporte si všiml, že brankář Matthew Ryan není ve své bráně tak, jak by zřejmě měl. Jeho dalekonosná rána směřovala pod břevno, ale Ryan se na poslední chvíli vrátil a míč vytáhl nad břevno! Sabin se po hodině hry zvládl dostat před obránce Mustafiho a pokoušel se o centr, který mu ale žalostně nevyšel. Následně se o ránu pokusil také Balenziaga, jenže brankář Ryan byl připraven a opět spolehlivě zasáhl.

Na další Sabinův centr ze strany si naskočil skvělý hlavičkář Aduriz, ale tentokrát našel jeho pozorné ruce brankáře Ryana. Dvacet minut před koncem se obránci Valencie provinili faulem a Bilbao dostalo šanci na standardní situaci. Etxebarria z ní krásnou ranou skvěle obstřelil zeď a mířil k tyči, jenže brankář Ryan se vymrštil a lvím skokem míč vyrazil mimo! Ten musel zasahovat také o deset minut později, když jej prověřil střídající Sabin. Ryan byl ale včas na místě.

V již nastaveném čase se na bránu Ryana hnal znovu Aduriz, jenže jeho sólo skončilo jen ranou vysoko nad břevno. Valencia dnes rozhodně nepředvedla dobrý výkon a může být ráda, že inkasovala jen jednou. Ani brankář Iago Herrerín neměl moc práce, na čemž bude muset trenér Neville pracovat, pokud chce doma otočit vývoj a postoupit. Utkání tak skončilo o jednu branku pro domácí, ti ale dobře vědí, že slavit ještě zdaleka nemohou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Lorcan

2:0 (Aduriz, Muniaín)

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi každy tady typuje Bilbao ale lidi nemuže to brat tak že se ted atleticu v lize daři tak vyhraje. Týmy se dobře znaji. Bilbao, jo poslední 3 zapasy jasně s přehledem vyhrali ale valencie zase dominuje v Evroske lize .. Rapid konec koncu jasně rozdrtila . myslim že každy tým da 1 gol a více a bude to boj!!

Reagovat
smazaný uživatel

dokud tam bude ten po.ranej trenér, tak Valencie bude hrát špatně na více frontách i přesto, že by zde vyhrála !

Reagovat
smazaný uživatel

Něco mi říká, že tohle bude divočina!

tip 3:2

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Bayernista18

3 : 1.

Reagovat
forrest

1:2 [Gary T-Bag Neville je pozvedne]

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Hmm Gary nasadil zalohu Parejo-Fuego-Danilo. Tu si Beňat sam namaze na chleba...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele