základní skupiny - skupina E
05.11.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dinamo Minsk - Villarreal CF 1:2

Dinamo Minsk podlehlo hostům z La Ligy a na Villarreal nestačilo. První poločas byl na šance i góly chudý, ale vše vyrovnal ten druhý. Zejména pak jeho konec, ve kterém padly všechny tři branky.

Villarreal opět velebí zkušeného forvarda Roberta Soldada. Právě hráč, který si fotbalové renomé vydobyl ve Valencii a trochu jej ztratil na Ostrovech, se stal hlavní hvězdou dnešního utkání mezi Dinamem Minsk a Villarrealem. K tomu musíme přičíst fakt, že Soldado do utkání naskakoval jako střídající hráč, a hned jej jeho vystoupení působivější. Od prvních minut jsme se dočkali hráčů jako Samuel, Trigueros, Pina nebo Castillejo, v útoku měl řádit především Cédric Bakambu.

Kvůli mohutným absencím a téměř prokletému postu mezi třemi tyčemi Villarrealu se dnes dostalo na Mariana Barbosu. Ten musel čelit první zajímavější šanci již ve třetí minutě, když se jej pokoušel ohrozit Adamović. Neuspěl. Nutno ale podotknout, že domácí rozhodně nepůsobili nějakým ustrašeným dojmem a od prvních minut se do utkání pořádně obuli.

Chvíli poté Begunov z hloubě středu hřiště nakopl míč dopředu, tam si jej zpracoval Beciraj a obtočil se kolem Ruize. Všiml si ale lépe postaveného Shikozeho Udojiho, který vypálil. Mířil ale nepřesně. Až po více než dvaceti minutách se o slovo přihlásil také favorit. Samuel centroval z pravého rohu vápna na hranici penalty, kam si naběhl Cédric Bakambu. Jenže jeho zakončení hlavou mnoho radosti jeho spoluhráčům nepřineslo.

Tomás Pina pak centroval na Bojana Jokiće, ale míč moc podebral. Přesto z toho málem byla branka, protože balon se začal snášet jen těsně nad bránu! Minsk se pak zatáhl do obrany a Villarreal kombinoval kolem jeho pokutového území. Asi se ale všichni diváci shodli na tom, že od první půle čekali víc. I proto nevýrazného Nahuela vystřídal Roberto Soldado. A protože s velkým jménem přichází velká zodpovědnost, musel se hned pustit do útočení.

Na opačné polovině hřiště se sice Fatos Bećiraj po dlouhém autu Adamoviće dostal do vápna, ale pak se utopil v mnoha neefektivních kličkách. Střelu Cedrica Bakambua zablokovali domácí obránci na rohový kop, ze kterého Villarreal neudeřil. Samuel zblízka z pravé strany zamířil vedle, míč však ještě zachytil Cedric Bakambu a naservíroval jej Soldadovi. Ten však míč nezkrotil!

A tak se začalo rodit překvapení. Maksim Vitus byl poslán na hrací plochu a o pouhé dvě minuty později vstřelil branku! Fatos Bećiraj si naběhl do vápna, dostal nahrávku a pálil, ale nemířil přesně. Nevadilo to, protože se míč dostal právě ke střídajícímu Vitusovi a ten dal první branku domácích!

Dnes to bylo utkání, které rozhodli střídající hráči. O pouhé dvě minuty později totiž Voronkov podrazil Samuela a sudí pískal pokutový kop. Roberto Soldado chladnokrevně proměnil a začínalo se od začátku. To byla pro Dinamo rána, ze které se už nevzpamatovalo.

Ve chvíli, kdy si domácí asi mysleli, že alespoň remízu ukopou, přišlo vystřízlivění. Tři minuty před koncem Artur Jedigarjan podběhl centrovaný míč, o ten jej obral dos Santos a předložil míč Soldadovi. Ten si jej zpracoval a krásnou ranou otřenou o obránce Sjarheje Paliceviće rozjásal hlouček fanoušků z Villarrealu! Jejich tým tím nakročil k postupu a navíc ukázal, že umí otáčet i nepříznivé situace.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
EverlastD

0:0

Reagovat
patrikhm

To by bylo ideální

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo uz musi vstrelit gol...sazka obe muzstva daji gol...tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
Lorcan

0:2 Villareal je mnohem lepší a postup si pohlídá

Reagovat
naheCZ

Minsk by mohl zabojovat a alespoň bod získat a k tomu dát i první gól v EL...tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Nene,Minsk je tu omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele