základní skupiny - skupina B
22.10.2015 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Sion 0:1

Sion i nadále senzačně vládne skupině B. Jako jediný má na svém kontě jakékoli vítězství a na druhý Liverpool vzhlíží již se čtyřbodovým náskokem. Tentokráte švýcarský celek dokázal vyhrát na půdě favorizovaného Bordeaux, které jednoduše nedokázalo zareagovat na trefu Léa Lacroixa z 21. minuty.

Ačkoli se nyní Les Girondins nacházejí až na posledním místě tabulky, pořád jsou jejich šance na postup hodně otevřené, neboť ani Kazaň, ani Liverpool se do žádného trháku nedostali. Zato svěřenci Didiera Tholota i nadále překvapují celou Evropu. A vlastně jsou už jednou nohou v jarní části soutěže.

Nejprve to byli domácí, kdo mohl načít účet zápasu. Míč nebezpečně poskakoval v šestnáctce Sionu, až se k němu probojoval Chantome, který nehlavičkoval z úplně ideální pozice, ale přece dokázal protáhnout gólmana Vaninse. Ve 14. minutě Sané z pravé strany nacentroval na Diabatého, ten však hlavou tentokráte minul.

Tlak Bordeaux pokračoval i nadále a jen o chvilku později se mohl zaradovat Touré, kdyby jeho střela ze střední vzdálenosti byla přece jenom o něco přesnější. Hosté se naopak ujali trošku nezaslouženě vedení hned po své první povedenější akci. Carlitos z levé strany poslal jemný oblouček na Lacroixa, který hlavou zamířil ke vzdálenější tyči.

Francouzský celek se od téhle chvíle nemohl proti dobře bránícímu soupeři jakkoli prosadit. Sion měl až kromě začátku utkání své defenzivní řady pevné jako skála. V 57. minutě mohl naopak navýšit vedení Salatič, který si naběhl na bližší tyčku na centr z rohového čtvrtkruhu od Carlitose, ale mířil jen vedle.

Závěr utkání frustrovaní domácí tak trošku neunesli. Předčasně pod sprchy se musel vydat po udělené druhé žluté kartě Khazri a bude zbytečně chybět svému týmu minimálně v dalším zápase. Ten svým chováním mimochodem vyvolal i hromadnou potyčku, kterou odnesl i hostující trenér Tholot, jenž byl vykázán na tribunu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gedofrey

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pyroman

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to už fakt není možné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele