1/16 finále - odvety
24.02.2016 18:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Braga se rozešla se Sionem smírně a postupuje do osmifinále

Hráči portugalské Bragy nakonec vydřeli postup do osmifinále Evropské ligy po nerozhodném výsledku 2:2, ovšem museli přečkat hodně krušné chvilky a jejich soupeř byl možná i blíže k postupu do další fáze. Švýcarský celek dvakrát v utkání vedl, nicméně domácímu výběru se podařilo vždy srovnat. Domácí celek vyhrál v úvodním duelu v Sionu 2:1 a hlavně tento výsledek mu zaručil účast mezi nejlepší šestnáctkou.

Braga vstoupila do utkání lépe a už ve 3. minutě se mohla dostat do vedení. Po rohovém kopu se uprostřed pokutového území uvolnil kapitán domácího týmu Mauro a nebezpečné hlavičkoval, nicméně brankář Vanins si na konto připsal první jistý zákrok. Hosté udeřili z ničeho nic krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po přihrávce na pravou stranu poslal Assifuah přízemní centr na nabíhajícího Theofanise Gekase.

Ten se na hranici brankového území natlačil před dva bránící protihráče a poté efektivní patičkou uklidil míč k bližší tyči, gólman Matheus neměl šanci na úspěch. Portugalskému výběru se podařilo vyrovnat ve 27. minutě z penalty, kdy byl faulován Koka. K zahrání pokutového kopu se postavil Josué a technickým zakončením doprostřed branky zmátl gólmana Vaninse, který skočil ke své pravé tyči.

Nicméně Sion opět vedl o dvě minuty později, kdy se podruhé v tomto duelu trefil Gekas. Po pasu z pravé strany a následné teči Jagneho vytáhl míč na brankové čáře Matheus, avšak u pravé tyče se zjevil právě dorážející pětatřicetiletý Řek, který dotlačil míč do sítě - 1:2. Po půl hodině hry musel vytáhnout dva skvělé zákroky hostující strážce, pět minut před přestávkou pálil na druhé straně Edimilson a vzdálenější tyčku minul vskutku jen o decimetry.

Braze se podařilo vyrovnat tři minuty po změně stran, kdy se prosadil Nikola Stojiljković. Ten po krásné akci na jeden dotek převzal přihrávku od Rafa Silvy a nekompromisně po zemi napálil balón přesně k levé tyči. Ihned na to vyslal nádhernou ránu ze střední vzdálenosti Koka, jenže prostor tří tyčí těsně minul. V 70. minutě mohl dostat hosty do vedení aktivní Edimilson, nicméně Matheus vyrazil balón fantasticky jednoruč na rohový kop.

Sion mohl rozhodnout v samém závěru tohoto střetnutí hned dvakrát, jenže ani jednu obrovskou možnost neproměnil. Nejprve se střídající Mujangi Bia řítil sám na Matheuse a ten opět famózně odvracel na rohový kop. Ve třetí nastavené minutě vypálil z hranice pokutového území Ruefli a mohl se stát hrdinou, jeho kroucený pokus zastavilo až břevno. V hostujícím dresu nastoupil na hřiště v 88. minutě český krajánek Martin Zeman.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Coutinho10

Gekas paradne.....porad to ma v sobe

Reagovat
Coutinho10

co to pisknul za penaltu ?

Reagovat
Coutinho10

Gekas again...to je proste zabijak

Reagovat
Coutinho10

Zeman na plac az v 87. minute.....kdyby nam ho radsi prodali

Reagovat
HullCity

Gothic 3 vs Matrix pochopí jen pár...

Reagovat
bayern987

Gekas

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy se to kurva hralo? Jinak dedek Gekas vidim na

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele