osmifinále - odvety
17.03.2016 19:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia vyhrála, ale postupuje Bilbao

Dnešní duel mezi dvěma španělskými celky sice dlouho vyzníval pro domácí Netopýry, ale nakonec Valencia musí sklopit hlavu. Baskové totiž vstřelili gól, který tak moc potřebovali k postupu, takže postupuje tým kolem střelce Adurize.

Valencia dnes potřebovala nutně vyhrát a to co možná nejvyšším výsledkem. Jednak měla šanci alespoň trochu ulevit bolavé duši trenéra Nevilla a jednak si z Bilbaa přivezla manko jen 1:0, takže více než hratelný výsledek. Dnes se spolehla na víceméně jasnou sestavu, v níž nechyběli Mustafi, Danilo, Gomes, Mina, Rodrigo nebo Negredo.

Hosté přijeli do Valencie s jednou velkou zbraní, kterou byl zkušený veterán Aritz Aduriz. Toho podporovali Sabin, García nebo Muniaín. V obraně nastoupili hráči jako De Marcos, Laporte nebo Etxeita. Valencia vstoupila do zápasu poměrně aktivně, což demonstroval po úvodním tlaku střelou zpoza vápna Alvaro Negredo. Na opačné straně se v pomyslném souboji dvou elitních hrotových útočníků pokoušel prosadit Aritz Aduriz, ale brankář Matthew Ryan si s jeho pokusem poradil.

A to bylo dost možná klíčové, protože jen o dvě minuty později se domácí konečně prosadili a dočkali dramatické chvíle. Ránu od Negreda sice ještě brankář Iago Herrerín před sebe vyrazil, ale dorážku Santiho Miny už nemohl mít ani se štěstím - 1:0 pro Valencii.

Bilbao vědělo, že musí zabrat. Zvýšilo tedy aktivitu a zejména pokusy od Muniaína byly velmi zajímavé. Jenže jeho pobyt na trávníku netrval tak dlouho, jak by si asi přál. Po pětadvaceti minutách musel střídat a nahradil jej Susaeta. Následující minuty plynuly tiše a pomalu, bez nějakých větších akcí. Až deset minut před koncem první půle jsme se dočkali dalšího vzruchu.

Rohový kop sice domácí Netopýři ještě nezakončili, ale neukvapili se. S centrem o chvíli později přispěchal José Gayá a krásným pasem našel nabíhajícího obránce Santose Aderlána. Jeho přesná hlavička zaplula do sítě mimo dosah brankáře Herrerína - 2:0.

V tu chvíli už postupovala Valencia a díky ohlasům z publika to bylo jasně zřetelné. A nebylo to vše, protože o chvíli později vypálil poměrně zajímavou ránu záložník Andre Gomes, jenže těsně minul tyč! Tím skončila první půle, se kterou mohla výt domácí strana spokojena. Do té druhé samozřejmě vlétli aktivněji Baskové, kteří potřebovali gól. Stačil by jim jeden, aby postupovali. Z velké dálky pálil De Marcos, ale minul bránu o poměrně velký kus.

Uplynula hodina hry, když se Valencia málem dočkala další šance. Po útoku do otevřené obrany se míč z pravé strany dostal ke Gayovi, který ale zamířil nad bránu. A to ho mohlo dost mrzet, protože kdyby trefil přesně, mohlo být vše jinak. Patnáct minut před koncem utkání totiž naplnil svoji pověst Aritz Aduriz, který využil centru ze strany, míč přistál u Raúla Garcíi a po jeho nahrávce se Aduriz krásně prosadil - 2:1 a v tuto chvíli se misky vah naklonily na stranu Bilbaa.

Domácí už museli vyložit veškeré trumfy, které ještě měli v rukávu, protože čas se chýlil ke konci. I proto se na hrací plochu dostal útočník Paco Alcácer, který měl spasit domácí fandy. Právě ten se pět minut před koncem dnešního duelu dostal do vápna a k němu směřoval balon, jenže hlavičku Alcácera fantasticky vyrazil brankář Iago Herrerín! Poslední akci měl na svědomí Parejo, který napálil přímý volný kop těsně vedle!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Hardwell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Jordi Alba

Bilbao otočit !

Reagovat
Jordi Alba

Tak nakonec to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

co se kurva v ty Valencii deje

Reagovat
smazaný uživatel

Ať ten sudí chytne mor

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec prece, Aritz

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele