základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Francouzi v závěru srovnali a v Mohuči se body dělí

Po dvou letech se do evropských pohárů vrátila Mohuč. Šestý tým loňského ročníku německé Bundesligy zahájil svou pouť druhou nejprestižnější klubovou soutěží před domácími fanoušky, kde Nullfünfer přívítali soupeře z Francie. Duel se Saint-Étienne byl pro svěřence Martina Schmidta v tomto ohledu zajímavou premiérou - s mužstvem pocházejícím ze země galského kohouta se Mohučští ve své historii ještě nikdy nesetkali.

První poločas střetnutí v Opel Areně ovšem příliš zajímavého fotbalu nenabídl. Dočkali jsme se jen dvou střel na branku, kterými se uvedli hosté, avšak ani jedna z nich neznamenala pro branku Jonase Lössla, jež je po letním odchodu hvězdy loňského ročníku Bundesligy Lorise Kariuse do Anglie novou mohučskou jedničkou, vážnější ohrožení.

Oba týmy se tak po pětačtyřiceti minutách rozešly s bezbrankovým skóre. Všeobecné veselí avšak po návratu z kabin na stadionu zavládlo již po třinácti minutách. Yunus Malli, o němž se čas od času mluví v souvislosti s přestupem do věhlasnějšího klubu, rozehrál rohový kop - balon se po zmatcích v šestnáctce dostal až k Nikovi Bungertovi a kapitán Mohuče dostal svůj tým do vedení.

I nadále nebyl zápas na šance či zajímavé situace příliš bohatý a zaujal tak spíše nástupem na hřiště Jordana Veretouta. Francouzský záložník se dostal do hry coby střídající a v Saint-Étienne je na hostování z anglické Aston Villy - tu přitom před rokem upřednostnil před nabídkou z Leicesteru City, což je vzhledem k následujícím osudům obou mužstev v loňské sezoně Premier League poněkud hořce vtipné.

V nepříliš atraktivním zápase se však přeci jen nakonec body dělily - dvě minuty před koncem základní hrací doby se dostal k balonu Berič, který Lössla v brance domácích překonal a vyrovnal tak na konečných 1:1.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele