základní skupiny - skupina C, 5. kolo
24.11.2016 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FK Qäbälä - RSC Anderlecht 1:3

Gabala utrpěla svou pátou porážku a stále čeká na jakékoli historické vítězství v základních skupinách Evropské ligy. Je ale pravda, že proti Anderlechtu ztratila alespoň nerozhodný výsledek až v samotném závěru, kdy soupeř přidal dvě klíčové branky. Stejně jako v září v Belgii tak mužstvo kouče Romana Hryhorčuka podlehlo 1:3.

Hosté jsou díky tomuto zápasu jednou nohou v play-off. Pokud navíc Mainz ve večerním duelu neuhraje plný bodový zisk v St. Étienne, postup bude definitivně zpečetěný. Každopádně v Baku utkání nevypadalo tak jednoznačně, jak se dalo předpokládat. Až do poslední minuty se rodila remíza, než rozhodující zásah přidal Massimo Bruno.

Svěřenci kouče Reného Weilera vstoupili do utkání tou správnou nohou. Diego Capel prostrčil míč v 10. minutě z pravé strany blíže do středu na Tielemanse, ten potvrdil, že prožívá ve svých mladých devatenácti letech asi životní sezónu, snadnou kličkou se uvolnil na hranici šestnáctky a technickou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyčce.

Záhy ovšem bylo vyrovnáno. Nuytinck zahrál v pokutovém území nešikovně rukou a sudí Aranovskij neváhal ukázat na bílý puntík. Ricardinho pak neměl se zahráním penalty větší problém a umístil střelu do protipohybu brankáře Boeckxa. Ve 24. minutě se k hlavičce propracoval Frank Acheampong, který mohl navrátit vedení na stranu hostů, jenže skvěle zasáhl gólman Bezotosnyj.

Royal Sporting se dlouhou dobu marně snažil najít cestu za další brankou. V závěru poločasu se pokusil dvakrát vystřelit Frank Acheampong, jeho první zakončení bylo ovšem zablokované a podruhé jeho střela skončila pouze mimo. Dvacet minut před koncem se Gabala dostala do velké možnosti, avšak Eyyubov z těžké pozice netrefil prázdnou bránu.

V 72. minutě Boeckx sice odebral míč Qurbanovovi zřejmě čistým způsobem, jenže Aranovskij byl jiného názoru a nařídil další pokutový kop pro Gabalu. Ten ovšem nechal následně opakovat a Ricardinho na další pokus neuspěl, neboť poslal svou střelu jen mimo. V posledních minutách utkání pak Anderlecht dokázal vítězství strhnout na svou stranu.

Eyyubov byl v 88. minutě po druhé žluté kartě a rezultované červené předčasně vyloučen. V deseti se pak domácí neubránili, o pár chvil později se totiž míč po standardce odrazil k Brunovi, který z úhlu tvrdou ránou překonal na bližší tyčce Bezotosného. Poslední slovo si pak vzal nejlepší střelec hostujícího celku Teodorczyk, jenž využil elegantní přihrávky nůžkami od Hanniho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita na straně hostů, přesto 1:1

Reagovat
Marv

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele