základní skupiny - skupina D, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

NK Rijeka - Austria Vídeň 1:4

Austria v Evropské lize konečně předvedla výkon, jaký by si představovala, a Rijece na jejím hřišti se vším všudy oplatila dva týdny starou porážku. Situace ve skupině D je tak i nadále hodně zamotaná, a postoupit pořád může kdokoliv. Ještě půlhodinu před koncem byl stav nerozhodný, pak se však rakouské mužstvo nadechlo k velkému obratu.

Oba celky před tímto důležitým kláním nebyly v optimální pohodě. Zatímco domácí v lize už třikrát v řadě prohráli, přičemž o minulém víkendu padli s velkým konkurentem Dinamem Záhřeb, hosté naposledy zvítězili na začátku října a od té doby neudrželi čisté konto. Po měsíčním půstu si ale tentokráte opravdu pořádně napravili svou reputaci.

Doposud mužstvo ze severu Chorvatska padlo ve skupině dvakrát o jednu jedinou branku, přičemž s Aténami i AC Milán neodehrálo vůbec špatný zápas, a porazilo právě Austrii. Nyní však absolutně nezvládlo poslední třetinu utkání. To jeho soupeř až do této chvíle uzmul jen bod, a to navíc v úvodních třech kolech inkasoval celkem desetkrát.

A ačkoli v tomhle případě se mu znovu nepodařilo získat vzadu nulu, mohl být ve finále nadmíru spokojený. Nemuselo být přitom tak veselo, kdyby už v 6. minutě proměnil svou příležitost Gorgon, právě bývalý hráč vídeňského klubu, jenž svou levačku nasměroval pouze mimo, a kdyby Gorgon v 18. minutě z dobré pozice prostřelil brankáře Pentze.

Naopak na druhé straně Fialky dokázaly čtyři minuty před obrátkou skórovat. Felipe Pires zleva posunul balón do středu na Prokopa, ten až nečekaně snadno prošel kolem třech svých strážců a z blízkosti překonal gólmana Prskala. Rakouský záložník mohl přidat ve 49. minutě ještě jednu trefu, jenže po rohovém kopu tentokráte Prskalo stačil zasáhnout.

Rijece se podařilo vyrovnat průběžný stav v 61. minutě. Pavičič v šestnáctce sklepl míč pro Gorgona, ten mu ho bezprostředně poté vrátil zpátky, a následný pokus skončil u tyčky přihlížejícího Pentze. Remíza nicméně vydržela jen pár desítek vteřin, než Austria znovu udeřila, po přihrávce Gluhakovice se prosadil podruhé Prokop.

V 72. minutě přišel na řadu možná rozhodující okamžik celého utkání. Mišič totiž inkasoval přímou červenou kartu, a v deseti pak domácí obdrželi ještě další dva góly. Třetí přesný zásah Austrie o minutu později přidal hlavou Serbest, v 83. minutě pojišťoval tři body Monschein, jenž neměl problém dorazit do poloprázdné brány nahrávku Holzhausera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele